PRÁCE 🧰

Detaily o Hyundai Kona: 280 koní a zrychlení 0-100 km/h za 5,5 sekundy

27. 4. 2021 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Hyundai

"N" řada od Hyundai si v poměrně krátkém čase zajistila solidní pověst napříč všemi, kdo mají rádi hot-hatche. Ty nemají nijak extrémně výkonný motor, ale umí poskytnout neskutečnou zábavu za volantem díky povedenému podvozku a skvělému řízení.

Dost nás překvapila korejská automobilka zprávou o tom, že se ostré varianty dočká i Kona. Kombinace crossoveru, potentního dvoulitru s turbem a podvozku zaměřeného na maximální trakci je poměrně netradiční. Nyní už víme všechny detaily o této trochu divoké kombinaci a popravdě se nemůžeme dočkat, až se v Koně N svezeme.

Pohon je jasný - turbem dopovaný dvoulitrový čtyřválec o výkonu 206 kW, točivý moment má hodnotu 392 Nm. Spojen bude výhradně s dvouspojkovou skříní DCT. A mezi předními koly bude i elektronicky řízený diferenciál e-LSD. Všechno tohle zařídí, že s využitím Launch Control vůz vystřelí z nuly na 100 km/h za pět a půl sekundy. Zastaví ho až omezovač na rychlosti 240 km/h.

V interiéru lze samozřejmě očekávat sportovní sedačky, volant s možností volby individuálního režimu a pár okruhových funkcí v menu infotainmentu. Jediné co ještě není jasné, je cena a datum, kdy se zdivočelé Kony dočkáme i na českém trhu.

Zdroj médií: Hyundai.

Podobné články