PRÁCE 🧰

Alpine otevírá svůj první showroom v Česku

5. 5. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Po Maďarsku a Slovinsku se Česká republika stane další pobočkou společnosti Alpine. První zákazníci budou moci navštívit showroom v červnu. Vstup na český trh je součástí expanze značky.

První prodejna se tak otevře v Praze a bude se nacházet na sídle Pyramida Průhonice. Do budoucna by společnost chtěla samozřejmě otevřít v rámci republiky i další prodejní místa.

Pandemie značku vůbec neohrozila a v roce 2021 zaznamenala velmi silný nárůst prodejů a to zhruba o 74 % (2669 prodaných strojů). Každý majitel Alpiny vlastní jedinečný vůz. Značka je ztělesněním francouzské automobilové excelence a především má za sebou slavné dědictví v oblasti motorsportu.

Cíle značky jsou podpořeny ambiciózním produktovým plánem. Bohužel i Alpinu čeká 100% přechod k elektrice a to v roce 2026. Všechny tři nové modely budou ale stále zárukou pro potěšení z jízdy. Velkou podporou pro značku je skupina Renault a Alliance, včetně spoluprací s vybranými partnery.

Mezi elektrické modely bude patřit kompaktní vůz segmentu B na platformě CMF-B EV, dále crossover GT na platformě CMF-EV a také nástupce modelu A110 vyvinutá ve spolupráci s Lotusem. Nová generace bude těžit především z odborné technologie a znalostí ze světa F1 - efektivní řízení spotřeby energie, aerodynamika, bezpečnostní systémy a nebo třeba řešení konektivity. To vše zajistí Alpině významnou konkurenční výhodu.

Model A110 vychází ze stejných technických principů jaké před 66 lety definoval Jean Rédélé. Ty se využívají jak v závodních vozech, tak i běžném silničním provozu. Díky tomu může společnost nabídnout vozidlo s jedinečným zážitkem z jízdy pro řidiče všech úrovní.

Zdroj info: Alpine.
Zdroj médií: Alpine.

Fotogalerie (10 fotek)

Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články