PRÁCE 🧰

Pražská MHD a hokejové mistrovství světa

9. 5. 2024 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Míříte na hokejové mistrovství světa do Prahy? Připravili jsme pro vás průvodce pro transport pražskou hromadnou dopravou. Podle odborníků jsou pražské tramvaje i metro nejlepší a nejspolehlivější možností, jak se na zápas dostat pohodlně i včas.

Mistrovství světa v Praze a MHD

Dopravní podnik hlavního města Prahy s napětím čeká na to, až v pátek 10. května odstartuje dlouho očekávané hokejové mistrovství světa. Experti předpovídají, že do Prahy dorazí rekordní počet fanoušků z tuzemska i ze zahraničí. I proto musí být ve střehu také dopravci, kteří budou muset značný nápor na jejich kapacity zvládnout.

Pražský dopravní podnik doporučuje všem fanouškům, aby se do O2 areny dopravovali hlavně prostřednictvím linky metra B. Je proto možné očekávat, že celá linka bude po většinu času mezi 10. a 26. květnem přeplněná. Cizinci z pražského letiště budou na linku B nasedat pravděpodobně již na zastávce Zličín. Fanoušci, kteří k cestě raději využívají vlak, pak budou do metra přistupovat hlavně na stanici Florenc, kde se linka B kříží s metrem C, které je mimo jiné vedeno přes pražské hlavní vlakové nádraží.

Metro bude během mistrovství posílené

Samotná cesta metrem ze zastávky Florenc až k O2 areně vyjde jen na pár minut. Fanoušci by měli vystoupit ve stanici Českomoravská. Pražský dopravní podnik počítá mimo jiné s tím, že spoje metra B během mistrovství výrazně posílí a plánuje udělat vše pro to, aby v Praze během hokejového svátku nenastal dopravní kolaps. Příkladem je třeba neděle 26. května, kdy po skončení finálového utkání bude provoz metra prodloužen i přes půlnoc, a to dokonce na všech linkách.

Obchodní centrum Harfa

O2 aréna

Pokud se chcete metru vyhnout, jsou i další varianty, které přichází do úvahy. Někteří mohou využít vlakové spoje. Nádraží Praha Libeň se totiž od haly rovněž nachází v docházkové vzdálenosti. Po příjezdu na nádraží není potřeba přesedat na tramvaj ani autobus a do haly dojít v klidu po svých. Tato možnost je ideální také pro mimopražské fanoušky, jejichž vlakový spoj bude stavět také právě na nádraží Praha Libeň. V praxi se jedná třeba o spoje, které míří z Pardubic nebo Kolína.

Nádraží Praha Libeň

Jak je to s tramvajemi a autobusy

Další možností jsou také tramvaje. Konkrétně je možné využít denní spoje 7 a 8, které zastavují na stanicích Arena Libeň jih či Ocelářská. Případně je možné nastoupit na tramvajové spoje 12 a 31, které staví na zastávkách Divadlo Gong či Poliklinika Vysočany. Pěší trasa z těchto stanic je sice v porovnání s linkami 7 a 8 náročnější, o to víc ale může dávat smysl, neboť fanouškovský nápor by na nich nemusel být takový. V nočních hodinách je dále možné využívat linku 92 (zastávka Arena Libeň jih) nebo 94 (zastávka Divadlo Gong nebo Poliklinika Vysočany).

Arena Libeň jih

Zastávka Ocelářská

Poslední možností v rámci pražské MHD jsou také autobusy, které zastavují na stanici s názvem Českomoravská. Během mistrovství je však tato stanice oproti běžným podmínkám přesunuta, autobusy s čísly 151, 152 a 375 budou po dobu hokeje stavět v ulici s názvem K Moravině.

Zdroj info: Autorský článek.
Zdroj médií: Depositphotos, Jiří Lacina.

Podobné články