PRÁCE 🧰

Hokejové mistrovství a parkování blízko stadionu v Praze

10. 5. 2024 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Mistrovství světa v hokeji je tady. Po devíti letech tuto významnou akci znovu hostí Česká republika, a to konkrétně Praha a Ostrava. Pro motoristy máme parkovací tipy a ukážeme, která konkrétní místa přicházejí do úvahy.

Obchodní centrum Harfa

V prvé řadě se motoristé musí smířit s tím, že během hokejového mistrovství budou všechny ulice v okolí O2 areny uzavřené. Městská policie bude vjezd umožňovat pouze rezidentům a také řidičům, kteří budou mířit na parkoviště nákupní galerie Harfa.

Parkování na Harfě se může vyplatit

A to je shodou okolností náš první tip. Pokud se chcete dopravit až přímo k hale, nebojíte se možných kolon na cestě skrz Prahu, může pro vás parkování v Harfě dávat smysl. V případě parkování v tomto oblíbeném nákupním centru je třeba počítat s tím, že zdarma budou pouze první dvě hodiny. Za každou další hodinu bude třeba zaplatit 100 korun.

Motoristé se ale tomuto poplatku za parkování v OC Harfa mohou poměrně šikovně vyhnout, a to ve chvíli, pokud v některém z obchodů nakoupí alespoň za 700 korun. S účtenkou následně zamíří do Info stánku nebo do Centra služeb pro zákazníky, kde obdrží speciální parkovací oprávnění na dobu jednoho dne úplně zdarma. Druhou možností parkování zdarma je v rámci OC Harfa osobní návštěva některého z těchto podniků: DinoPark, Automyčka Express, Harfiště, Saunia, Form Factory nebo Monkey’s Gym.

Do úvahy připadá i P+R Černý Most

Vzhledem k tomu, že podle policistů hrozí v době konání významných zápasů v okolí areny dopravní kolaps, nabízí se motoristům i další možnosti trošku dál od stadionu, kde je možné během hokejového mistrovství světa v Praze zaparkovat. Za zmínku stojí kupříkladu P+R Černý Most, které se nachází jen 5 stanic metrem od hokejového stadionu. Parkoviště má navíc téměř tisícovou kapacitu.

Pokud by parkoviště P+R na Černém Mostě bylo přeci jen plné, připadá do úvahy i parkování v obchodním centru Černý most nebo třeba v Ikee. Pokud se vám podaří zaparkovat konkrétně v centru Ikea, můžete za parkování dokonce ušetřit, neboť tamní vedení centra za parking momentálně žádné peníze nevybírá.

Jinak je tomu ale v případě centra Černý Most. Před pár měsíci sice platilo, že tamní parkování bylo pro všechny řidiče zdarma, vedení obchodního centra se to však rozhodlo změnit. Momentálně jsou zdarma pouze první čtyři hodiny.

Bezplatné parkování nabízí Kaufland v Hloubětíně

Pokud vám nevadí jízda tramvají, můžete zaparkovat také v Kauflandu, který se nachází v části Hloubětín. K dispozici je několik desítek míst a obrovskou výhodou je, že toto stání není časově omezené a motoristé za něj zároveň nemusí nic platit. Následně stačí skočit na tramvaj, a to konkrétně na stanici Lehovec. Svézt se na stanici Hloubětín, přeskočit na metro a dojet až na zastávku Českomoravská, kde se nachází oblíbená O2 arena.

Kaufland

Kaufland

Zdroj info: Autorský článek.
Zdroj médií: Jiří Lacina.

Podobné články