PRÁCE 🧰

Hokejové mistrovství a nejlepší parking v Praze

8. 5. 2024 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Čeká vás cesta do Prahy na hokejové mistrovství světa autem a nevíte, kde svého motorového miláčka nechat? Netušíte, kde je to nejlepší parkovací místo? Připravili jsme si pro vás několik parkovacích tipů, které vám cestu za hokejovým zážitkem zpříjemní a zjednoduší.

O2 arena

Všechny tipy, které v tomto článku najdete, byly vybrány po zvážení hned několika důležitých okolností. Mezi ně se konkrétně řadily: cena parkování, časová dostupnost přesunu do hokejové areny po zaparkování pěšky/MHD i bezpečnost konkrétní zvolené parkovací lokality.

Jak jsme jednotlivé tipy vybírali

V tomto článku budou postupně zmíněny čtyři konkrétní tipy, které jsou z pohledu hokejového mistrovství světa nejlepší pro zaparkování. Každá konkrétní vytipovaná lokalita byla zvolena mimo jiné i na všech čtyřech světových stranách, a to konkrétně v oblasti Letňan, Zličína, Chodova i Černého mostu.

Výchozí podmínkou pro stanovení konkrétních nejlepších míst pro zaparkování v Praze během hokejového mistrovství světa bylo, že těsně před konáním hokejového zápasu by se řidiči neměli přímo po Praze příliš pohybovat. Nejlepší i dle slov organizátorů tedy je, aby k přesunu přímo k hale řidiči využili služeb pražské hromadné dopravy, která bude během trvání mistrovství zvlášť posílena. Jako nejlepší se v tomto ohledu jeví metro, které sice bude bojovat se značným náporem ze strany cestujících, i tak ale půjde z hlediska klidného a včasného přesunu k hale o nejlepší příležitost.

Tip pro západočeské a jihočeské řidiče

První konkrétní tip na nejlepší parking během mistrovství cílí na řidiče, kteří se do Prahy vydají ze západu, a tedy třeba z Plzeňska, Karlových Varů nebo třeba Rakovníka. Pro ně bude nejlepší, když svůj vůz nechají na parkovišti P+R Zličín 1 nebo P+R Zličín 2. Jednodenní stání tu vyjde na 50 korun, což je poměrně lidová cena. Pakliže se vám 50 korun bude stát příliš, zkuste zajet na nedaleké sídliště Řepy. Nejsou tam parkovací zóny. Pak už stačí sednout jen na metro, nechat se svézt na Českomoravskou, vystoupit, dojít do haly a užít si vysněný zápas.

Pakliže pocházíte z jihu republiky, rovněž máme pro vás několik možností. Podle naší analýzy bude nejlepší, když se vám podaří zastavit a zaparkovat v blízkosti některé ze stanic Háje, Opatov či Chodov. Kolem žádné této stanice metra totiž stále ještě nejsou parkovací zóny. Za parkování tedy nebudete muset nic platit. Následně skočíte na metro C, svezete se na Florenc, přestoupíte na metro B a dojedete až na Českomoravskou.

Doporučení pro severočeské a východočeské motoristy

Pakliže pocházíte z východu republiky, a tedy třeba z Královéhradecka či Pardubicka, rovněž pro vás máme tip na nejlepší parkovací místo. Jelikož v okolí Hloubětína a Černého mostu již jsou parkovací zóny, nechte své auto na parkovišti P+R Černý most. Celkem se tam vejde přes 800 aut. Šance, že se vejdete, je tedy poměrně velká. Pak už skočíte na metro, svezete se pár stanic a budete u hokejové haly v blízkosti Českomoravské.

Letňany

Černý Most

Poslední tip na parkování je určen pro řidiče ze severu. Jim se vyplatí, když své auto nechají u OC Letňany. Parkování je tam zadarmo, není časově omezené. Následně bude stačit dojít na zastávku Tupolevova, naskočit na autobus s číslem 177 a za patnáct minut budete skoro v cíli. Vystoupíte na Nádraží Libeň a zbytek už zvládnete pěšky.

Zdroj info: Autorský článek.
Zdroj médií: Depositphotos, Jiří Lacina.

Podobné články