PRÁCE 🧰

Kde bezplatně zaparkovat během hokejového mistrovství v Praze

11. 5. 2024 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Na hokejové mistrovství světa v Praze letos vyrazí stovky tisíc fanoušků. Celá řada z nich plánuje cestu ke stadionu i autem. Velkým dilematem ale může být parkování, a to mimo jiné proto, že ulice kolem O2 areny budou během hokejového svátku uzavřené.

Hokejové mistrovství v Praze a bezplatné parkování

Organizátoři hokejového mistrovství světa radí fanouškům, aby při cestě za hokejem do Prahy spíše vynechaly svůj vůz. Pakliže se ale někteří milovníci hokeje do Prahy stejně vypraví, máme pro ně několik parkovacích možností, které stojí za to.

Ještě před tím je ale potřeba zdůraznit, že vjezd přímo k hale bude během hokejového mistrovství umožněn jen rezidentům a lidem, kteří míří na parkoviště, jež se nachází ve zdejší nákupní galerii Harfa. Experti proto mimopražským návštěvníkům doporučují, aby své vozy nechávaly na záchytných parkovištích P+R. Některé jsou však placené, a proto máme pro vás i několik tipů, jak během mistrovství za parkování ušetřit.

Areál Pražských služeb

První možností je areál Pražských služeb, který se nachází v ulici Pod Šancemi. Zde se nachází opravdu velký počet parkovacích míst, které mohou řidiči využívat. Zároveň zde nejsou žádné parkovací zóny. Pokud po této možnosti v praxi sáhnete, připravte se ale to, že pěšky vám budou k hale zbývat ještě zhruba dva kilometry.

Můžete se však kousek svézt i pražskou hromadnou dopravou, a to třeba autobusem 177 ze zastávky Balkán na Nádraží Libeň a následně buď dojít k hale pěšky nebo se ještě kousek svézt tramvají číslo 8.

Pražské služby

Zaparkujete i u Fakultní nemocnice Bulovka

Další možností je parkování v ulicích, které se nacházejí v blízkosti Fakultní nemocnice Bulovka. Ani tam totiž v dnešní době nejsou parkovací zóny. V praxi se jedná třeba o ulice Františka Kadlece, Vosmíkových nebo V Zahradách.

Fanoušci ale musí počítat s tím, že cesta přímo ke stadionu ještě nějaký čas zabere. Podobně jako v případě předchozího tipu to pěšky bude zhruba 30 minut. Oproti areálu Pražských služeb je však v tomto případě daleko snadnější dostupnost k hale městskou hromadnou dopravou. Trasa se dá tramvají zvládnout už za zhruba 15 minut. Nejprve skočíte na tramvaj číslo 30, vystoupíte na zastávce Palmovka a následně přestoupíte na tramvaj číslo 8. Tou se svezete asi čtyři minuty a vystoupíte ve stanici Arena Libeň Jih.

Pokud na hokejový zápas míříte ze severu Čech, může dávat smysl také bezplatné parkování u obchodního centra Letňany. Pokud dorazíte včas, můžete parkování rovnou spojit i s občerstvením, neboť v místním obchodním centru se nachází spousta obchodů a fastfoodů, kde se každý fanoušek může snadno a rychle občerstvit. Pak už bude stačit dojít pěšky na stanici autobusu Tupolevova, svézt se 15 minut přímým autobusem a vystoupit na zastávce Nádraží Libeň. Následně už půjdete jen pár stovek metrů pěšky a rázem se budete nacházet u haly.

Bulovka

OC Letňany

Zdroj info: Autorský článek.
Zdroj médií: Depositphotos, Jiří Lacina.

Podobné články