PRÁCE 🧰

Transport cizinců do Prahy na hokejové mistrovství

12. 5. 2024 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Hokejové mistrovství světa je po roce opět tady. Tentokrát po několika letech opět v České republice, konkrétně v Praze a Ostravě. Kromě českých fanoušků se očekává i nával návštěvníků ze zahraničí. Tušíte, jak se cizinci do Prahy chtějí za hokejem dostat?

Cizinci a hokej v Praze. Jak se sem dopravují

Hokej je velmi oblíbeným sportem i v dalších státech po celém světě. Vysoké počty skalních fanoušků má hokej třeba ve Švýcarsku, Německu, Slovensku, Finsku nebo Švédsku. Hokej ale samozřejmě zbožňují i na severoamerickém kontinentu, a tedy v případě Spojených států amerických a Kanady, kde se pravidelně hraje nejznámější hokejová soutěž světa NHL.

Pro desítky tisíc fanoušků je každoroční hokejové mistrovství světa obrovským svátkem. Někteří jej raději tráví v pohodlí svého domova či třeba hospody, jiní jej ale chtějí pořádně prožít přímo v hledišti a vydávají se tedy přímo do místa dění. Z toho následně těží místní podnikatelé, mezi kterými dominují provozovatelé gastronomických podniků nebo třeba vlastníci hotelů či bytů, které jsou využívány ke krátkodobému ubytování kupříkladu prostřednictvím platformy Airbnb.

Pokoří mistrovství rekord z roku 2015?

Na velký nápor se ale připravují také dopravci, a to mimo jiné i kvůli obrovskému přílivu fanoušků ze zahraničí. Hokejové mistrovství světa v Česku táhlo už v roce 2015, kdy se tu hokejový svátek konal zatím naposledy. Český svaz ledního hokeje dodnes uvádí, že se jednalo o nejvíce navštěvovaný turnaj v historii. Zápasy na stadionech tehdy osobně vidělo celkem 741 690 tisíc fanoušků.

To tedy znamená, že každý zápas v průměru navštívilo 11 589 lidí, což je opravdu vysoké číslo. Letos by se mohlo povést tento rekord dokonce překonat a všichni včetně dopravců, ubytovatelů, restauratérů i organizátorů jsou proto ve střehu. Zahraniční návštěvníci budou do Prahy a Ostravy pravděpodobně přijíždět na více dnů, neboť podle dosavadních zkušeností z minulých let většina lidí během svého pobytu zkoukne více zápasů.

Do Prahy zamíří hlavně Finové a Švýcaři

Pokud vás zajímá, jakým způsobem se cizinci budou do Prahy dopravovat, odvíjí se odpověď zejména od toho, jak daleko tuto destinaci zrovna mají. Roli ale hrají i další faktory. Záleží také třeba na tom, s kým do hokejového centra dění vyrážejí a jestli se zrovna jedná o milovníky alkoholických nápojů.

Podle rozložení skupin a oblíbenosti hokeje v jednotlivých státech se do Prahy budou sjíždět zejména Švýcaři a Finové. Oba tyto národy to ale nemají do Prahy zrovna blízko, a proto většina z nich sáhne po leteckém spojení, které je oproti autu dražší, nicméně je mnohdy pohodlnější a také rychlejší. Rakušané se ale do Prahy pravděpodobně vydají vlakem, neboť nebudou chtít mít starosti s parkováním a vlak je zároveň vůči životnímu prostředí více ohleduplný, což je pro řadu Rakušanů velmi důležité. Kanaďané samozřejmě dorazí do Česka letecky a podobně to bude také s Brity, Nory nebo Dány.

Zdroj info: Autorský článek.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články