PRÁCE 🧰

Ženeva 2020 je zrušena. Autosalon letos nebude

28. 2. 2020 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Strašák v podobě koronaviru ničí jednu akci za druhou. Všeobecné obavy z epidemie nutí vlády a organizace rušit veletrhy a ostatní masové akce. 90. ročník autosalonu v Ženevě se tak konat nebude.

Už je to oficiální - švýcarská vláda zrušila letošní autosalon. Stalo se to dost nečekaně, ještě pár dní nazpět byla světová média ujišťována, že navzdory hrozbě, která doslova visí ve vzduchu, se akce konat bude.

Dnes však přišel zvrat a vláda zakázala všechny akce, kde se počítá s návštěvou více jak jednoho tisíce lidí. Vzhledem k tomu, že slavný autosalon je nepoměrně masovější akce, tak se nedá nic dělat, ale na rychlo se musí zrušit. Přitom měl začínat pro novináře už v pondělí 2. března a veřejnosti se měly brány výstaviště otevřít 5. března, tedy ve čtvrtek.

Řada automobilek už účast na akci odřekla dříve, především z důvodu celkového poklesu popularity podobných akcí. Teď to tedy mohou zabalit i ostatní výrobci, pro které to bude o to nepříjemnější, že mají své stánky z velké části již nachystané a prezentace na autosalonu je stojí nemalé množství peněz a práce.

Zdroj médií: pixabay.

Podobné články