PRÁCE 🧰

Výrobce radí majitelům elektromobilů parkovat alespoň 15 metrů od ostatních aut

16. 9. 2021 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Chevrolet

Jak obřích rozměrů může dosáhnout problém s bateriemi, ukazuje americký trh s elektromobil. Firma General Motors má takový strach z požárů svých elektromobilů, že radí svým zákazníkům parkovat s odstupem od ostatních.

Nedávno jsme vydali článek o tom, že Chevrolet Bolt EV a Chevrolet Bolt EUV mají problém - několik jich začalo hořet díky problémům s nabíjením nebo baterií. Není to nějak mnoho, ale statisticky je 35x větší pravděpodobnost, že Chevrolet Bolt vyrobený v roce 2019 začne zaparkovaný znenadání hořet, než u běžného benzínového auta stejného roku výroby. To už zní malinko děsivě, že?

GM trochu neví, co s tím - na vině jsou pravděpodobně baterie, které bude třeba v rámci hodně velké svolávací akce vyměnit (a ty vadné zlikvidovat - což znamená obří ekologickou zátěž). Dále začala automobilka svým zákazníkům radit, jak požáru předejít. Důležité prý je, nenechávat auto nabíjet bez dozoru a pokud možno nenabíjet doma v garáži, ale venku, kde shoří jen auto a ne celý dům. Tím to ale nekončí - včerejší doporučení zní ještě malinko strašidelněji. General Motors radí neparkovat ve veřejných garážích uvnitř, ale jen úplně nahoře, kde nehrozí tak dramatické rozšíření případného požáru. A při parkování je také doporučeno držet si odstup od ostatních automobilů, ideálně alespoň 50 stop, což je nějakých 12 metrů.

Zdroj médií: Insideevs.

Podobné články