PRÁCE 🧰

Výběr oleje do posilovače řízení do Škoda Fabia

31. 1. 2020 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat provozní kapaliny Vše o servo olejích Rádce motoristy Provozní kapaliny vozidla

Jestli si nevíte rady, jaký olej potřebuje posilovat řízení automobilu Škoda Fabia, jste na správném místě.

Výběr oleje do posilovače řízení do Škoda Fabia

Články na téma servo oleje:

  1. Výběr oleje do posilovače řízení do Škoda Octavia
  2. Výběr oleje do posilovače řízení do Škoda Fabia - právě čtete
  3. Oleje - kapaliny do posilovače řízení
  4. Co je kapalina do posilovače řízení

Nejen pro náplň do posilovače řízení, ale obecně pro všechny kapaliny platí jednoduchá poučka - vždy se řiďte nejlépe tím, co doporučuje výrobce. V tomhle opravdu nemá smysl moc riskovat a dělat kompromisy, nehleďte na to, co říkal Franta z hospody, když nevíte, prostě otevřete manuál k autu, zeptejte se v autorizáku, eventuálně pátrejte na webu výrobce. Ale vždy se snažte dodržet předepsanou kapalinu.

Zelená G 004 000

U posilovače řízení je to s koncernovými auty většinou jednoduché - stačí koupit hydraulický syntetický olej označený G 004 000. Volkswagen si je nechává plnit do takových nepříliš vzhledných, velmi stroze vypadajících, většinou litrových nádob šedé barvy. Mají je ve všech prodejnách Škoda, Seat, Volkswagen a Audi, k dostání je tento produkt i na internetu.

Lze nahradit, nelze smíchat

Starší auta měla předepsán jiný olej, minerální, který měl označení G 002 000 a byl žlutý. Modernější zelený G 004 000 ho plně nahrazuje, lze je tedy zaměnit, ale pozor, nikoliv smíchat! To by nemuselo dělat dobrotu a výsledná směs by neměla ideální parametry. Posilovač, jakkoliv se to nezdá, je docela citlivý na chemické složení svého oleje. V případě nesprávné náplně může dojít k rozleptání těsnění, hadic a podobně.

Pokud tedy nahrazujete starší "dvojku" novější "čtyřkou", rozhodně udělejte proplach. To znamená, že na výměnu padne víc, než obvyklý jeden litr (většina koncernových posilovačů potřebuje 0,7-0,9 náplně) a kupte raději ty litrovky dvě.

Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články