PRÁCE 🧰

V Rallye Aïcha des Gazelles bodovaly zejména Dustery

11. 4. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Posádka 310 dokončila 31. ročník Rallye Aïcha des Gazelles vítězně, navzdory stovkám kilometrů v dunách a kamenitému terénu, defektů a dokonce i písečné bouři.

Rallye Aïcha des Gazelles je automobilový závod jako žádný jiný, který se zaměřuje na základní věci: lidi, sport a přírodu. Výzva spočívá v použití starých navigačních technik pouze s pomocí mapy a kompasu. Díky tomu, že nemáte k dispozici stopky ani GPS, nerozhoduje o vítězi rychlost. Stačí zvládnout jízdu v terénu a najít co nejkratší trasu mezi kontrolními body.

Týmy 301 a 304 byly podporovány automobilkou Dacia. Jejich vozy tak doplnily stupně vítězů. Ryze ženský závod v ralley splnil sen Hajar, Malice, Juliette, Marii, Sabine a Isabelle. Toto vítězství podtrhává dosavadní vítězství Dacia Duster, který je od roku 2017 v kategorii Crossover neporažen.

Výhodou Dusterů je, že vyžadují minimální přípravu předtím, než se vydají na písek marocké pouště. I kvůli tomuto benefitu se staly volbou jedna obou týmů. Je vidět, že je model stvořen k překonávání výzev, ať se týkají jakéhokoli terénu.

Ženské posádky hájí věci, které jsou jim blízké: některé se zasazují o charitativní organizace, jako například Marie Dumas a Juliette Crépin z týmu 301, které podporují Solidarity Féminine, marockou neziskovou organizaci pomáhající matkám samoživitelkám. Pokud jde o otázky životního prostředí, má akce svůj vlastní Výbor pro sociální a environmentální odpovědnost. Jeho cílem je podpořit spolupráci mezi partnerskými společnostmi, aby společně sdružily nápady a urychlily iniciativy v oblasti životního prostředí. 

Od roku 2010 je Rallye Aïcha des Gazelles du Maroc jedinou automobilovou sportovní soutěží na světě, která získala normu ISO-14001. 

Zdroj info: Dacia.
Zdroj médií: Dacia.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články