PRÁCE 🧰

Zažijte nejzajímavější motoristickou show roku: Tuning show Trojhalí 2023 - 5th EDITION

16. 6. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Za pár hodin se pro všechny návštěvníky otvírají brány historického Trojhalí a my vám dnes s předstihem přinášíme malou ochutnávku toho, na co se můžete těšit.

Tuning show Trojhalí 2023

Již pátým rokem přichází do industriálního centra Ostravy akce s názvem Tuning show Trojhalí s podtitulem 5TH EDITION. Kromě nablýskaných automobilů se můžete těšit na výběr pokrmů, které přináší souběžně konající se Cars & Food Festival přímo na motoristické akci.

Třetí víkend v červnu již po páté patří tradiční výstavě automobilů nejen z Česka, ale taky ze zahraničí. Těšit se můžete například na Wladyslawův polský Nissan Silvia S15 na podvozku Airlift Performance s Aero bodykitem, Robovo Porsche Cayman (kdysi s CocaCola polepem), Italskou legendu Lamborghini Gallardo s bodykitem SR66 Design, Lukaszovu Corvette se stavitelným podvozkem a Forged Forza koly. V neposlední řadě se na ploše objeví také tři BMW prémiové šestkové řady, avšak každé v jiném stylu.

Tuning show Trojhalí 2023

V Ostravě nás navštíví také polští kluci z Cute Boyz Car Club se svým vozovým parkem, který sčítá vozidla, jako jsou Volkswagen Golf MK1 se swapem motoru 1.8 Turbo, Volkswagen Polo 6N1, rozšířené BMW E46, Volkswagen Golf 3 Cabrio a mimo jiné i Favorit s motorem 1.8 Turbo. Akce TST 2023 se také zúčastní vozidla až z dalekého Maďarska. Těšit se můžete na rozšířenou, E39 (BMW) na 12.5J kolech, Audi S3 8L ve stylu Vice City, široké BMW E61 na zakázkových kolech s velkým křídlem a brutálně rozšířenou Audi A6

Jáma Karolina, aneb historie budov Trojhalí

Trojhalí je modernizovaný objekt (kulturní památka), který původně sloužil jako elektrocentrála pro průmyslový areál šachty Jáma Karolina. Jedná se vlastně o dva objekty, které zůstaly z bývalé koksovny. Bezprostředně po roce 1964, kdy byla těžba černého uhlí utlumena, následovala demolice všech budov a zařízení kromě těchto dvou objektů. Ty sčítá budova "Dvojhalí", která plní koncept zastřešeného náměstí (4.800 m2), kde najdete v sobotu a v neděli většinu aut, a budova "Ústředny", která je samostatnou budovou (1.400 m2) a slouží především ke sportu. Zajímavá vozidla, která dorazí na Tuning Show Trojhalí, bude možné najít nejen v historické hale, ale také na ploše před halou.

Tuning show Trojhalí 2023

Oldschool tuning i zajímavé rozhovory

Milovníci staré školy se na Trojhalí budou mít také na co koukat. Přijede například VW Jetta na vzduchovém podvozku s ikonickým motorem 2.3 VR5, obutá na kolech BBS RF. Dále se objeví vzácný Lexus SC400 s KBD bodykitem, nadupaný Ford GT40, ceněné Porche 911 993 Carrera 2 nebo také BMW Z3M Coupé osazené motorem z BMW E46 M3.

Kluci pořádající Tuning show Trojhalí 2023 5TH EDITION pozvali na akci také mnoho známých tváří nejen z internetu, ale hlavně automobilové závodníky a takzvané petrolheady. O svém životě promluví například bývalý automobilový závodník a vášnivý sběratel Richard Chlad, který má ve své garáži mimojiné vozidla Maserati MC12, Jaguar XJ220, Lamborghini Murciélago LP670-4 SV, Bugatti Chiron nebo Bugatti Veyron. Až z Ameriky dorazí také bavič Koza BobkovFilip Turek přijede do Ostravy se svým Rollsem. TST 2023 navštíví i kluci Mates a Mára z Ukaž Káru, David Kubrt, nebo třeba DJ Luckyboy a mnoho dalších. Pořadatelé nezapomněli ani na děti. Na akci se budou konat soutěže, které budou zaměřené pro děti i dospělé a vyhrát můžete opravdu zajímavé ceny od partnerů. Předběžnou ochutnávku z TST 2023 si můžete dále prohlédnout v naší galerii.

Kalendář auto-moto akcí

Zdroj info: Autorský text.
Zdroj médií: Nikola Vrabel.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články