PRÁCE 🧰

Společnost Twisted elektrifikuje klasický Land Rover Defender

23. 7. 2020 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Land Rover

Britská společnost Twisted Automotive se sídlem ve Velké Británii, představila nový Land Rover Defenders NAS-E. Název NAS-E je zkratka pro "North America Specification Electric". Společnost navrhla výrobu zelektrizovaného Defenderu. Elektrické SUV je inspirováno severoamerickým Land Roverem (NAS) z let 1993 až 1997, který je nyní už jen sběratelským kouskem.

Tato „limitovaná edice“ bude mít pouze 30 kusů s nulovými emisemi a už nyní jsou k dispozici na objednávku v USA. K dispozici jsou dvě úrovně výbavy: standardní NAS-E za 185 000 dolarů (přibližně 4 200 000 korun), a výkonnější a exkluzivnější NAS-E Plus za 210 000 dolarů (4 770 000 korun).

Společnost Twisted naznačila, že vůz bude nakonec prodáván po celém světě. Nyní přijímá zálohy a v říjnu nabídne zkušební jízdy. Výroba každého modelu vytvořeného na míru bude trvat devět měsíců od objednání. Twisted očekává, že první auta budou dokončena do října tohoto roku.

Výměna originálního motoru V8 za elektromotor Remy Borg-Warner je jedna z mnoha změn, které toto auto má. Standard má 214 koňských sil a točivý moment 379 Nm a exkluzivnější model „Plus“ má až 320 koní a točivý moment 418 Nm. Defender, podle společnosti Twisted, ujeden na jedno nabití až 200 km. Baterie má kapacitu 60 kWh a umí i rychlé nabíjení.

Zákazníci si budou moci vybrat ze tří barevných variant – Malibu Yellow, Yosemite Green a Tahoe Blue. Interiér obou verzí byl modernizován. Základní verze nabídne moderní infotainment, klimatizaci a interiér s krémovými koženými sedadly a Alcantarou. Výbava vozu plus přidává již výše zmíněný silnější motor, s velmi užitečnými doplňky, jako například boční schůdky a stylově černé boční prahy. Vůz nabídne v obou verzích také sportovní volant.

Zdroj médií: Twisted.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články