PRÁCE 🧰

Skupina Stellantis odhaluje oficiálně své logo

10. 11. 2020 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

PSA a FCA představily finální podobu loga skupiny Stellantis, která vznikla fúzí těchto dvou koncernů. Samotný název nové skupiny v sobě skrývá určitá tajemství, která mohou být právě logem poodhaleny.

Koncern PSA

Představení loga veřejnosti bylo další krokem společnosti k dokončení fúze obou automobilových skupin. Ta nastane v prvním čtvrtletí příštího roku - pokud samozřejmě půjde vše dobře. To znamená, že se splní podmínky pro uzavření operace, včetně schválení akcionářů obou společností na mimořádných valných hromadách. Splněny musí být také antimonopolní a regulační požadavky.

Logo má symbolizovat dědictví obou zakládajících společností a také sílu portfolia - které spojením obou subjektů zahrnuje 14 automobilových značek. Zároveň dodává určitou různorodost jejich zaměstnanců, kteří pracují v nejrůznějších koutech světa. Logo také vyjadřuje, dle oficiálních podkladů určitý optimismus a energii, protože samotný název, tedy jeho část "stella", znamená v překladu "zářit hvězdami".

Nově vzniklá skupina Stellantis - do které budou patřit například automobilové značky jako Opel, Peugeot, DS, Citroën, Maserati, Fiat, Alfa Romeo a další, má ambice stát se v budoucnosti novým lídrem v nadcházející éře mobility. Kdo ví, možná se jí to opravdu povede.

Zdroj médií: redakce, PSA.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články