PRÁCE 🧰

První elektrický kombík se nebojí šotoliny a vyrábět ho bude Porsche

5. 3. 2021 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Porsche

Po Taycanu ukázala automobilka Porsche i Taycan Cross Turismo. Bude to vlastně první elektrický vůz, který by se dal nazvat kombíkem.

Začneme tou pro kombíky nejdůležitější hodnotou, tedy objemem zavazadelníku. Ten bude 446 litrů, v případě verze Turbo pak "jen" 405 litrů. Ano, na u nás neustále glorifikovanou Octavii to opravdu nemá, ale je to hodnota troufáme si říct, že minimálně dostačující (ono když máte na Porsche, tak s sebou nemusíte na dovolenou k moři tahat půl tuny proviantu).

Zvedla se i užitná hodnota vozu. Vzduchový podvozek umožní pohrát si se světlou výškou, kterou půjde zvednout o 20 mm, za příplatek to s balíčkem Off Road Design Package půjde o 30 mm. Jak se na Porsche sluší a patří, nebude to žádné ořezávátko zejména na silnici. Tam předvede naplno svých 350 - 560 kW podle varianty (Taycan 4, Turbo 4S, Taycan Turbo a Taycan Turbo S), což znamená v praxi zrychlení 5,1 - 2,9 sekundy. Baterie bude mít 93,4 kWh, což znamená dojezd až 456 kilometrů, její nabíjení bude možné výkonem až 270 kW.

Základní cena bude 93 635 eur, tedy aktuálně 2,466 milionu korun.

Zdroj médií: Porsche, YouTube.

Podobné články