PRÁCE 🧰

Příští elektrické Porsche bude 718

24. 9. 2021 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Porsche

Porsche se pomalinku začíná přiklánět k elektromobilitě. Ono mu taky nic moc jiného nezbývá. Není se tedy co divit, že se chystá elektrický Cayman a Boxster.

Řada 718 by měla projít velkou změnou a zatím není úplně jasné, zdali budou současně v nabídce jak spalovací, tak i elektrické modely. Design těch bateriových by měl vycházet z konceptu Porsche Mission R.

V Porsche se prý u elektrických Caymanů a Boxsterů hodlají zaměřit na snižování hmotnosti, což je velký problém elektromobilů - baterie jsou holt dost těžké. Proto by elektrická 718 měla dostat speciální platformu a ne jen kratší koncernovou PPE. Hmotnost by se měla dostat někam k 1 650 kilogramům, což je na elektromobil excelentní hodnota.

Co se týče pohonu, tak základem by měl být jeden motor vzadu a cenovka by se měla pohybovat na úrovni současné spalovací generace řady 718, to znamená od zhruba 1,8 milionu korun. Vyšší verze dostanou motory dva a pohon všech kol. Ohledně dojezdu míří Porsche na minimální hodnotu 400 kilometrů. Na trh by se vůz měl dostat v roce 2024.

Zdroj médií: Porsche.

Podobné články