PRÁCE 🧰

Přinášíme přehled recenzí na letní pneu Nokian

1. 5. 2023 5 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Jakou značku pneumatik Rádce motoristy

Letní pneumatiky jsou klíčovým prvkem bezpečné a pohodlné jízdy v letních měsících. Jednou z renomovaných značek na trhu jsou pneumatiky Nokian, které jsou vyráběny finskou společností s více než stoletou tradicí v oblasti výroby pneumatik.

Letní pneumatiky Nokian - recenze uživatelů

Nokian nabízí širokou škálu letních pneumatik pro osobní a užitková vozidla s důrazem na bezpečnost, výkon a ekologickou udržitelnost. V tomto článku si podrobněji přiblížíme vlastnosti a výhody letních pneumatik Nokian.

Finská společnost Nokian Tyres byla založena již v roce 1898 a to jako výrobce gumových výrobků. V roce 1932 začala vyrábět i pneumatiky, kterými je dnes proslulá. Společnost se v průběhu let specializovala na vývoj technologií pro zlepšení bezpečnosti a pohodlí řidiče a dnes je Nokian Tyres známá svými prvotřídními zimními pneumatikami a také kvalitními letními pneumatikami pro osobní i nákladní vozidla.

Výhody a nevýhody pneumatik Nokian Tyres

Nokian Tyres patří mezi přední světové výrobce pneumatik s dlouhou tradicí a kvalitním renomé. Mezi hlavní výhody pneumatik Nokian patří vysoká úroveň bezpečnosti, spolehlivost a vynikající výkon v náročných podmínkách.

Pneumatiky Nokian jsou navrženy pro extrémní podmínky, ať už se jedná o mrazivé zimy, deštivé jarní dny nebo horká léta. Díky inovativním technologiím a materiálům jsou pneumatiky Nokian odolné proti opotřebení a poskytují vynikající trakci na suchu i mokru. Kromě toho se společnost Nokian Tyres zaměřuje na ekologii a udržitelnost, a proto nabízí pneumatiky s nízkou spotřebou paliva a nízkou hlučností.

Jako každá značka pneumatik, i Nokian Tyres má své nevýhody. Mezi nejčastěji uváděné patří vyšší cena v porovnání s některými levnějšími značkami, zejména z Asie. Někteří řidiči také uvádějí, že pneumatiky Nokian mají méně sportovní charakter a jsou spíše zaměřeny na bezpečnost a pohodlí, což může být nevýhodou pro ty, kteří preferují agresivnější řidičský styl. Další nevýhodou může být horší výkon na suchu v porovnání s jinými výrobci, zejména v nižších cenových kategoriích. Nicméně, tyto nevýhody jsou často vyvažovány vysokou kvalitou, bezpečností a spolehlivostí, kterou pneumatiky Nokian Tyres nabízejí.

Druhy letních pneumatik Nokian Tyres

Značka Nokian Tyres nabízí několik druhů letních pneumatik pro osobní automobily v různých velikostech a výkonnostních kategoriích. Některé z nejpopulárnějších modelů jsou:

  • Wetproof – pneumatiky navrženy pro vynikající výkon za deštivých podmínek. Tyto pneumatiky jsou vyrobeny s technologií "Dual Zone Safety". Pláště Nokian WetProof v rozměru 205/55 R16 pořídíte v průměru za 2 000 korun.
  • Powerproof – pneumatiky Powerproof si poradí s výkyvem teplot až o 40 stupňů a poskytují nezměněné jízdní vlastnosti. Letní pneu Nokian PowerProof v rozměru 205/55 R16 pořídíte v průměru za 2 000 korun.
  • Line - jsou určeny pro středně velká a velká osobní vozidla a nabízejí vynikající výkon na mokru a dobrou ovladatelnost.
  • zLine  - jsou navrženy pro sportovní vozidla a nabízejí přesnost řízení a vynikající výkon na suchu i mokru.
  • Hakka Blue - jsou určeny pro náročné podmínky, zejména pro vysoké rychlosti a vysokou zátěž. Tyto pneumatiky mají vynikající výkon na suchu i mokru a nabízejí vysokou odolnost proti opotřebení.

Letní pneu Nokian s dopravou zdarma

Alternativní značky prémiové třídy

Do prémiové třídy kromě Nokian Tyres patří například pneumatiky Pirelli, Bridgestone, Goodyear, Dunlop, Continental a Michelin

Pirelli

Společnost Pirelli je italský výrobce pneumatik, který byl založen v Miláně. Od té doby se Pirelli stal jedním z nejvýznamnějších výrobců pneumatik na světě s přibližně 19% podílem na trhu v roce 2020. Společnost se specializuje na výrobu pneumatik pro osobní automobily, motocykly, SUV a průmyslová vozidla. Mezi nejznámější modely pneumatik Pirelli patří P Zero pro sportovní a výkonné vozy, Cinturato pro ekonomickou jízdu a Scorpion pro SUV a terénní vozidla. Pirelli se také angažuje v automobilovém sportu jako dodavatel pneumatik pro formuli 1 a mnoho dalších závodů. Pirelli Cinturato P7 v rozměru 205/55 R16 pořídíte v průměru za 2 100 korun.

Bridgestone

Bridgestone Corporation je japonská společnost specializující se na výrobu pneumatik a dodnes patří k největším výrobcům pneumatik na světě. Společnost se také zabývá vývojem nových technologií v oblasti pneumatik, jako jsou například bezdušové pneumatiky nebo pneumatiky s inteligentním senzorem. Bridgestone Turanza T005 v rozměru 205/55 R16 pořídíte v průměru za 2 500 korun.

Goodyear

Společnost Goodyear je jedním z největších výrobců pneumatik na světě a založena byla v USA. Mezi nejznámější modely pneumatik Goodyear patří například modely EfficientGrip Performance 2, UltraGrip Performance 2 nebo Wrangler Duratrac. Společnost Goodyear se také angažuje v oblasti výzkumu a vývoje, aby neustále inovovala a zlepšovala své výrobky. Goodyear EfficientGrip Performance 2 v rozměru 205/55 R16 pořídíte v průměru za 2 600 korun.

Dunlop

Společnost Dunlop byla založena Johnem Boyd Dunlopem, který vynalezl pneumatiku s nafukovacím ventilem. Tento objev položil základ modernímu průmyslu pneumatik a Dunlop se stal jedním z předních výrobců pneumatik pro automobily. Pneumatiku Dunlop SP Sport BluResponse v rozměru 205/55 R16 pořídíte v průměru za 2 500 korun.

Continental

Společnost Continental je německá nadnárodní společnost. Continental patří mezi největší světové výrobce pneumatik a jejich produkty jsou známé pro svou vysokou kvalitu a výkon. Continental EcoContact 6 v rozměru 205/55 R16 pořídíte v průměru za 2 500 korun.

Michelin

Francouzský výrobce pneumatik Michelin byl založen bratry André Michelinem a Edouardem Michelinem. Společnost Michelin produkuje kromě běžných pneumatik také pneumatiky pro závodní automobily a je dodavatelem pneumatik pro mnoho závodních seriálů, jako jsou například Formule 1 a Le Mans. Michelin Primacy 4 v rozměru 205/55 R16 pořídíte v průměru za 2 300 korun.

Levné letní pneumatiky s dopravou zdarma

Zdroj info: Pneumatiky, Oponeo, odborník.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články