PRÁCE 🧰

Co řidičům nabídnou celoroční pneu značky Nokian

17. 4. 2023 6 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Jakou značku pneumatik Rádce motoristy

Celoroční pneumatiky se stávají stále populárnější volbou pro motoristy, kteří chtějí ušetřit na nákladech a nemuset měnit pneumatiky každou sezónu. V tomto článku se zaměříme na hlavní výhody celoročních pneumatik Nokian.

Hlavní výhody celoročních pneumatik Nokian

Články na téma pneumatiky na celý rok:

  1. Celoroční pneumatiky a zákon
  2. Jaké je označení celoročních pneumatik
  3. Hlavní výhody celoročních pneumatik Nokian - právě čtete
  4. Celoroční pneu mají i svá negativa
  5. Celoroční pneumatiky. Jde o vhodnou a bezpečnou alternativu ke klasickým zimákům? - již brzy

Společnost Nokian Tyres byla založena v roce 1998 ve Finsku a je známá jako jeden z předních výrobců pneumatik na světě. Společnost se specializuje na výrobu zimních pneumatik a má také silnou pozici na trhu s pneumatikami pro speciální, těžební a zemědělské stroje – speciálně pro traktory.

V průběhu let se Nokian Tyres rozrostla a stala se jedním z nejvýznamnějších výrobců pneumatik na světě. Společnost si získala renomé díky svým výkonným zimním pneumatikám, které jsou vyvinuty pro extrémní zimní podmínky. Nokian Tyres se také angažuje v oblasti udržitelnosti a snižování svého vlivu na životní prostředí a prosazuje například vývoj pneumatik s nízkým valivým odporem a používání obnovitelných materiálů výroby pneumatik.

Výhody a nevýhody pneumatik Nokian Tyres

Nokian Tyres patří mezi přední světové výrobce pneumatik s dlouhou tradicí a kvalitním renomé. Mezi hlavní výhody celoročních pneumatik Nokian patří vysoká úroveň bezpečnosti, spolehlivost a vynikající výkon v náročných podmínkách. Celoroční pneumatiky Nokian mají speciální směs gumy, která zajišťuje vynikající výkon v široké škále teplot. Tato směs zahrnuje silné pryže, které umožňují pneumatikám udržet pružnost a výkon i v chladných podmínkách.

Celoroční pneumatiky Nokian mají výborné vlastnosti na mokru díky speciálním dezénům a lamelám, které odvádějí vodu a snižují riziko aquaplaningu. Díky unikátním vlastnostem pneumatik Nokian, jsou tyto pneumatiky vhodné pro celoroční použití. Motoristé nemusí měnit pneumatiky každou sezónu a mohou ušetřit na nákladech spojených s výměnou pneumatik. Lamely a široké drážky pneumatik Nokian umožňují rychlý odvod vody z povrchu pneumatiky, a zvýšení trakce na sněhu, což pomáhá snížit riziko aquaplaningu a zvýšit bezpečnost na mokru.

I když celoroční pneumatiky Nokian mají mnoho výhod, existují také některé nevýhody, které je třeba vzít v úvahu. Celoroční pneumatiky Nokian jsou navrženy tak, aby poskytovaly dobrý výkon v široké škále podmínek. Celoroční pneumatiky Nokian jsou často dražší než běžné letní nebo zimní pneumatiky. To je možné zařadit mezi faktory, je třeba zvážit při rozhodování o tom, zda si pořídit celoroční pneumatiky nebo zimní případně letní pneumatiky.

Druhy celoročních pneumatik Nokian Tyres

Společnost Nokian Tyres nabízí několik typů celoročních pneumatik pro osobní automobily, SUV i lehká nákladní vozidla. Tyto pneumatiky jsou vyvinuty pro použití v různých klimatických podmínkách a nabízejí několik výhod pro motoristy, kteří chtějí mít pneumatiky vhodné pro celý rok.

Mezi nejznámější celoroční pneumatiky Nokian patří například modely Nokian Seassonproof, Nokian Seassonproof SUV a Nokian Seassonproof C. Tyto pneumatiky jsou navrženy tak, aby zajistily bezpečnost a výkon v široké škále klimatických podmínek, od letního tepla až po zimní sněžení. Díky speciálním lamelám a směsím gumy mají tyto pneumatiky dobré vlastnosti na mokru, suchu a sněhu, což znamená, že se motoristé nemusí obávat, že by je pneumatiky v některém z těchto podmínek zklamaly.

Celoroční pneu Nokian s dopravou zdarma

Alternativní značky prémiové třídy

Do prémiové třídy kromě Nokian Tyres patří také pneumatiky Pirelli, Bridgestone, Goodyear, Dunlop, Continental a Michelin.

Pirelli

Italská společnost Pirelli se zaměřuje na výrobu pneumatik a byla založena v roce 1872 v Miláně. Od té doby se stala jedním z nejvýznamnějších výrobců pneumatik na světě s téměř 19% podílem na trhu v roce 2020. Pirelli se specializuje na výrobu pneumatik pro široké spektrum vozidel, včetně osobních automobilů, motocyklů, SUV a průmyslových vozidel. Mezi nejznámější modely pneumatik Pirelli patří P Zero, určená pro sportovní a výkonné vozy, Cinturato, která zaručuje ekonomickou jízdu a Scorpion, ideální pro terénní a SUV vozidla. Pirelli také aktivně působí v oblasti automobilového sportu a věnuje se dodávkám pneumatik pro Formuli 1 a další závody. Pirelli má své celoroční pneumatiky pod názvem Pirelli Cinturato All Season.

Bridgestone

Společnost Bridgestone Corporation je japonský výrobce pneumatik, který se specializuje na výrobu kvalitních pneumatik pro různé typy vozidel. Byla založena v roce 1931 a dnes patří mezi největší výrobce pneumatik na světě. Kromě výroby pneumatik se společnost také aktivně věnuje výzkumu a vývoji nových technologií v oblasti pneumatik, jako jsou například bezdušové pneumatiky nebo pneumatiky s inteligentním senzorem. Bridgestone se také zaměřuje na vývoj ekologických pneumatik a snaží se snižovat dopad svých produktů na životní prostředí. Jako celoroční pláště Bridgestone představil Bridgestone Weather Control A005 EVO.

Goodyear

Společnost Goodyear je jedním z největších světových výrobců pneumatik a byla založena v roce 1898 v USA. Mezi nejpopulárnější modely pneumatik této značky patří EfficientGrip Performance 2, UltraGrip Performance 2 a Wrangler Duratrac. Společnost Goodyear se také významně angažuje v oblasti výzkumu a vývoje, aby neustále inovovala a zlepšovala své produkty. Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 - nejnovějších verze celoročních pneumatik. 

Dunlop

Společnost Dunlop byla založena v roce 1888 Johnem Boyd Dunlopem, který vynalezl pneumatiku s nafukovacím ventilem. Tento průlomový objev položil základ modernímu průmyslu pneumatik a Dunlop se stal jedním z nejvýznamnějších výrobců pneumatik pro automobily. Mezi celoroční pláště výrobce Dunlop patří například Sport All Season.

Continental

Německá nadnárodní společnost Continental byla založena v roce 1871 a patří mezi největší výrobce pneumatik na světě. Jejich produkty jsou známé pro vysokou kvalitu a výkon a společnost se také specializuje na výrobu dalších komponentů pro automobilový průmysl, jako jsou brzdy, stabilizační systémy a další technologie pro zvýšení bezpečnosti a pohodlí řidičů. Continental je také významným dodavatelem pneumatik pro závodní automobily a úzce spolupracuje s výrobci automobilů na vývoji nových technologií a inovací. Continental AllSeasonContact jsou jedny z nejlepších celoročních plášťů na trhu.

Michelin

Francouzská společnost Michelin, která se specializuje na výrobu pneumatik, byla založena v roce 1889 bratry André Michelinem a Edouardem Michelinem. Kromě standardních pneumatik Michelin produkuje také pneumatiky pro závodní automobily a je jedním z nejvýznamnějších dodavatelů pneumatik pro různé závodní série, včetně Formule 1 a Le Mans. Michelin CrossClimate+ patří mezi celoroční pneumatiky se skvělými jízdními vlastnostmi. 

Alternativní prémiové celoroční pneu s dopravou zdarma

Zdroj info: Pneumatiky, Oponeo, odborník, Nokian Tyres, Pneuteka.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články