PRÁCE 🧰

Pražský magistrát sníží na magistrále rychlost ze 70 km/h na 50 km/h

4. 9. 2019 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Magistrála-snížení rychlosti?

Vlastnit auto je v dnešní době už pomalu zločin. Slušný řidič aby se jen bál, co na něj stát zase vymyslí a kolik po něm bude chtít peněz jen za to, že vlastní automobil. Navrch se vymýšlí města opatření, která ve výsledku mohou prospět jen jim, protože se vybere víc na pokutách.

Pražský magistrát sníží na magistrále rychlost. Na kolik?

Pražští radní vymysleli další opatření, jak řidičům ztížit život. Na magistrále, v úseku od Vinohradské ulice, se až k Hlávkovu mostu dá s přehledem svištět příjemnou sedmdesátkou. Popravdě tímto úsekem relativně často projíždím a rychlost se tam reguluje tak nějak sama. Buď je to tam ucpané nebo jede souvislá kolona vozidel, ale nehodu si tam nepamatuji a už vůbec ne nějakou opravdu ošklivou. Mám tedy za to, že není třeba nijak zasahovat a být přehnaně aktivní. Můj názor potvrzuje i mapa nehod Policie ČR. Tam se dá ostatně přehledně vyfiltrovat v podstatě jakýkoliv úsek na kterékoliv silnici v České republice. 

Nicméně dle názoru radních je třeba rychlost snížit a budou tedy odebrány značky B20a, které umožnily řidičům jet v úseku 70 km/h. Začne tam tedy platit omezení na 50 km/h. Co se tím sleduje? Tak předně údajně snížení hluku a sjednocení rychlosti v celém úseku. Po zavedení opatření proběhne měření hluku, aby bylo jisté, že to nějaký přínos má. Automatické měření rychlosti se v těchto místech prý nechystá, což ovšem nebrání policii v tom, aby tam nahodile probíhalo.

Zdroj médií: maps.google.com.

Podobné články