PRÁCE 🧰

Poznáte videohru Gran Turismo od reality?

20. 2. 2020 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Lexus

Virtuální realita už je dnes na takové úrovni, že mnohdy není úplně jednoduché rozeznat její kulisy od reálného světa. Lexus udělal zajímavý experiment ve spolupráci s automobilovým fotografem Jaysonem Fongem

Gran Turismo Sport je populární závodní hra, která nabízí závodění v realisticky vyobrazených lokalitách. Mimo jiné i v Londýně, který je vymodelovaný místy opravdu k nerozpoznání od toho opravdového. Ve hře je také režim Scapes, což je mód, ve kterém lze auto libovolně fotografovat. Virtuální fotoaparát umožňuje nastavit si třeba i clonu nebo dobu expozice. Výsledné snímky pak působí dost opravdově.

Lexus LC 500 ve videohře a v realitě

Profesionální fotograf Jayson Fong a podpůrný tým vybrali několik lokalit v Londýně, do kterých se Fong podíval nejprve virtuálně a nafotil v nich Lexus LC 500. Poté ten samý vůz umístil na naprosto stejné místo v reálné metropoli a udělal pokud možno co nejpodobnější fotografii digitálním fotoaparátem. Následně provedl menší úpravy v postprodukci, především nasvícení. Výsledek je série obrázků, na kterých lze skutečně snadno zaměnit svět ve videohře s tím reálným.

Lexus LC 500 ve videohře a v realitě

Zdroj médií: lexus.

Podobné články