PRÁCE 🧰

Použité pneu Brno

1. 12. 2020 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Kde koupit pneu Použité pneu Rádce motoristy

Použité pneumatiky se mohou tvářit jako hitparáda, ale po té co se objeví jejich negativní stránky, není už o co stát. Zvažte pro a proti, než po nich sáhnete.

Kdo chce ušetřit, dívá se často po levných pneumatikách, jenže ne vždy se takové šetření opravdu vyplatí. Je to jako u ojetých aut, ta podezřele levné ojetina nemá obvykle zrovna tu nejlepší minulost. Stejné je to i s použitými plášti, pokud je někdo prodává, je to samo o sobě dosti podezřelé.

V každém případě si pamatujte, že vždy je nutné znát minulost těchto použitých pneumatik, jinak riskujete problémy.

Na co si dát pozor u použitých pneumatik

  • stáří plášťů
  • kilometrový nájezd
  • místo pohybu (terén užívání)
  • způsob skladování pneumatiky
  • stání auta (garáž x přístřešek x ulice)
  • defekty pneumatik

Zvažte pro a proti

Nutno podotknout, že nové pláště budou vždy žádoucí. Ty opotřebované, z druhé ruky, mohou mít totiž hned několik negativ, které se dřív nebo později projeví na jízdních vlastnostech. Na použité pneumatiky můžete narazit v mnoha inzerátech, které ale nemusí být zrovna ideálním způsobem nákupu, raději bychom doporučovali, pokud o takové koupi opravdu uvažujete, poptali spíše v pneuservisech.

Pneuservisy Brno - katalog firem

Hloubka dezénu a správné huštění

U použitých pneumatik je třeba hlídat především dvě věci. Jednou z nich je správná hloubka dezénu, která u zimních pneumatik nemá být nižší než 4 milimetry a u letních se jedná o 1,6 milimetru. Jestliže hloubka dezénu se blíží k těmto hraničním parametrům, měli byste si nákup spíše rozmyslet, protože by to byly vyhozené peníze.

Druhou věcí je správné huštění pneumatik. Podhuštěné, ani přehuštěné pláště nejsou ideální, protože ztrácejí své správné jízdní vlastnosti a také životnost. Jestliže se předchozí majitel o pneumatiky špatně staral, poznáte to zejména podle ploch, které budou více sjeté než ostatní. 

Kam se obrátit pro použité pneumatiky

Brno je sama o sobě velká metropole, ve které se nachází mnoho pneuservisů. Pravděpodobnost, že narazíte na takový, který přeprodává použité pneumatiky, je tak mnohem vyšší.

Hledáte informace o použitých pneumatikách? Máte v plánu si je koupit? Pak se podívejte na seznam pneuservisů, které se nacházejí v Brně a mohou tyto pláště nabízet.

Stačí se v daném pneuservisu jen poptat: Pneuservisy Brno a pro ty, kteří by rádi zkusily štěstí v jihomoravském kraji, je odkaz zde.

Zdroj médií: redakce.

Podobné články