PRÁCE 🧰

Pojištění přívěsného vozíku a pojištění nákladu vozidla

23. 8. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Jednou za čas každý z nás potřebuje převézt nábytek nebo jiný náklad. A to v případě, že se stěhuje nebo třeba při pořízení nového kusu. Pokud chcete stěhování zvládnout svépomocí, budete hlavně u větších kusů potřebovat dodávku nebo přívěsný vozík. A hodit se bude i pojištění.

Pojištění přívěsného vozíku a pojištění nákladu

Články na téma převážíme náklad:

  1. Vybíráme upínací popruhy na auto
  2. Pojištění vozíku a nákladu - právě čtete
  3. Označení nadměrného nákladu

Převoz nábytku na vozíku

Pokud chcete převážet více kusů nábytku nebo takové, které mají větší rozměry, bude jejich naložení na přívěsný vozík jednoduchým a efektivním řešením. Pokud nemáte vlastní vozík, můžete si ho vypůjčit od známých nebo z půjčovny.

Při půjčení byste měli myslet na to, jestli s vozíkem z technického i dovednostního hlediska dokážete jet. V případě, že obě odpovědi budou kladné, dejte si ještě pozor na to, jestli se na vybraný vozík veškerý nábytek vejde a hlavně v případě nepříznivého počasí, zda ho bude možné zakrýt. Tím ochráníte náklad, který vezete. Pokud chcete být opravdu v klidu, můžete si vozík i nábytek pojistit.

Pojištění vozíku

Pokud si chcete ušetřit případné starosti, měli byste myslet na pojištění přívěsného vozíku i pojištění přepravovaného nákladu. Pojištění na přívěs si můžete sjednat i krátkodobě. Pokud by vás při cestě potkal například defekt pneumatiky, nebudete muset nic řešit. Dobré pojištění s asistenční službou za vás tento problém vyřeší. To samé platí i v případě, že by se vozík porouchal jiným způsobem.

Pojištění nákladu

Při sjednávání pojištění byste neměli zapomenout ani na náklad. Hlavně pokud povezete něco cennějšího. Pojištění nákladu, které bude v porovnání stát jen pár korun, se vyplatí. Řekněte si sami, kolikrát už jste se na silnici potkali s poztrácenými věcmi nebo kolik známých vám o podobných situacích vyprávělo.

Zdroj médií: redakce.

Podobné články