PRÁCE 🧰

Nový Volkswagen Passat Variant ukázal velkou přetáčivost v losím testu

16. 12. 2019 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Volkswagen

Už minulosti jsme psali o losích testech, které provádí španělský YouTube kanál km77. Ten velice seriózním způsobem zkouší v této ošemetné disciplíně některé zajímavé vozy.

Nový Volkswagen Passat Variant ukázal velkou přetáčivost v losím testu

Chování je někdy nečekaně špatné

A je zajímavé, že někdy i vůz, který má zdánlivě dobré jízdní vlastnosti, se na hraně chová nečekaně špatně. V případě nového Passatu Variant přetáčivě.

Za hranici prošel/neprošel se považuje na tomto YouTube kanálu rychlost 77 km/h, vůz nesmí shodit žádný z kuželů. Passat to dokázal maximálně v 73 km/h, což je až nečekaně bídný výsledek a spousta objektivně horších a daleko levnějších vozů, ho předčí. Podle videa byl řidič překvapen přetáčivostí vozu a ve zpomaleném záběru je vidět, jak dlouho trvá, než se auto srovná.

Slalom byl pro Volkswagen Passat hračkou

Slalom pak vůz zvládl bez problémů a dokonce se ani moc nenakláněla karoserie. Bohužel, v hlavní disciplíně Passat Variant překonala třeba i Škoda Scala.

Když se podíváme i mimo kanál km77, tak nejlepší výsledek v historii losích testů, jejichž parametry jsou pevně dané, měl Citroën Xantia Activa. Ten zkouškou prošel i v rychlosti 85 km/h, čímž za sebou nechal i ikonické supersporty. 

Zdroj médií: youtube.

Podobné články