PRÁCE 🧰

Nový Hyundai i10 se představil českému trhu

27. 1. 2020 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Hyundai

Společnost Hyundai charakterizovala nový i10 jako malý velký vůz, který nabízí moderní systém bezpečnostních prvků, řadu funkcí v oblasti konektivity a svěží design. Oficiální představení nového modelu na českém trhu proběhlo 23. ledna v pražských Stodůlkách.

Kampaň, kterou automobilka k novému modelu připravila, vyzývá klienty, aby měli velké cíle. A zdá se, že se tímto heslem i sama řídí. Úspěšně zahájila předprodej vyprodáním prvních 100 automobilů a pro velký zájem navýšením vozů v předprodeji na dvojnásobek.

Hyundai i10

Co se týká vzhledu, je nová generace vozu oproti svému předchůdci o 20 mm nižší a širší. Zaujme také příjemnou kombinací jemných a ostře řezaných rysů. Charakteristické jsou pro tento model kulaté světlomety pro denní svícení. Inovovaný je i design 16 palcových kol.

Novinek se dočkal i interiér vozu, který by měl působit prostorně a nabízet maximální využití celého prostoru automobilu. Moderní infotainment v podobě 8 palcového displeje umožňuje využití široké nabídky konektivity včetně systémů Android Auto a Apple CarPlay.

Nový Hyundai i10 udělal také velký krok, co se týká bezpečnosti. Vůz disponuje systémem prevence čelní srážky, asistentem pro jízdu v jízdním pruhu, funkcí rozpoznání dopravních značek i systémem sledování pozornosti řidiče. Automobilka při vývoji myslela i na životní prostředí. Model tak disponuje systémem stop-start a volitelným paketem ECO, který dokáže ještě více omezit spotřebu a pomůže tak k nižším emisím.

Jihokorejská automobilka tímto modelem dává jasně najevo, že ačkoliv jsou v současné době malá auta na ústupu, ona si dokáže svou cestu k zákazníkům najít.

 

Zdroj médií: hyundai.

Podobné články