PRÁCE 🧰

Spícího řidiče obvinila policie za překročení rychlosti

21. 9. 2020 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

To, že majitelé Tesel, dělají při "řízení" věci, se kterým se autonomní řízení stupně 2, rozhodně neztotožňuje, jsme už zažili. Nyní to však mladík v Tesle modelu posunul o level výš! "Řidič" nastavil autonomní řízení na 150 km/h a klidně usnul.

To, že automobilka Tesla nazývá své autonomní řízení Autopilotem, je velmi zavádějící a dávno jsme to již vyvrátili. Stále si ale někteří řidiči myslí, že je jejich Tesla doveze v pořádku z bodu A do bodu B bez sebemenších potíží. 

V Kanadě se to však dvacetiletému mladíkovi stalo osudným. Kanadská policie obdržela několik stížností na rychle jedoucí automobil. Tuto skutečnost by policie asi tak rychle neřešila, kdyby volající dále nezmiňovali, že přední sedadla vozu jsou zcela sklopená.  

Policisté auto dohnali na dálnici poblíž města Ponoka a zjistili, že vůz jede rychlostí přes 140 km/h, i když ho nikdo neřídí. Policejní radar dokonce naměřil rychlost vozu přesně 150 km/h.

To, jak auto policie zastavila, nebo jak spolujezdce či řidiče probudila, nevíme. Policie však za volantem identifikovala řidiče z Britské Kolumbie, kterého následně obvinila z rychlé a nebezpečné jízdy a zadržela mu řidičský průkaz. (V Kanadě je limit okolo 100 až 110 km/h) V prosinci mladíka čeká soud, který mu může udělit nejen pokutu, ale zároveň zadržet řidičský průkaz až na jeden rok. Kromě toho může řidič dostat i pět let vězení. 

Zdroj médií: Royal Canadian Mounted Police.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články