PRÁCE 🧰

Na brněnském okruhu už se nebudou jezdit světová mistrovství

4. 2. 2021 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

S Masarykovým okruhem to nabralo rychlý spád. Hlavní událost sezony - závod Moto GP už je passé a z těch světových už Brno neuvidí žádnou.

Na brněnském okruhu už se nebudou jezdit světová mistrovství

Absolutní konec závodění to není, ale za vše asi nejlépe hovoří citace z oficiální tiskové zprávy:

S pořádáním světových závodů máme mnohaleté zkušenosti a velmi dobře známe ekonomiku takového podniku. Žádnou sportovní ani kulturní akci světového významu není ekonomicky možné zorganizovat bez patřičné veřejné podpory,“ vysvětlila rozhodnutí společnosti statutární ředitelka Automotodromu Brno Ivana Ulmanová.

V letošní sezóně se ale bude program odvíjet zejména od toho, jak se bude České republice dařit bojovat s koronavirem. Kalendář je tedy spíše provizorní. Začít by se v ideálním případě mělo 5. dubna během Masaryk Run, pokračovat se bude 9.-11. dubna podnikem s názvem Jarní cena Brna, kde se utkají nejlepší tuzemští motocyklisté.

V reakci na oznámení na webu automotodrombrno.cz se začaly rojit nejrůznější názory. Někteří tvrdí, že to je začátek konce závodního jezdění na brněnském okruhu, a postupem času se povrch stane nevyhovující i pro nižší kategorie a na nový nebudou peníze. Jiní doufají, že se nakonec řešení najde a světová motocyklová špička se na "masarykáči" opět ukáže.

Zdroj médií: Flickr.

Podobné články