PRÁCE 🧰

MOL podporuje české rally jezdce

25. 3. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Paliva společnosti MOL podporují české i zahraniční závodní týmy již několik let. Ve stejném duchu spolupráce se bude pokračovat i nadále. České týmy Motorsport Kopecký a Vančík Motorsport budou i letos jezdit výhradně na závodní palivo MOL.

Sezona rally závodů se kvapem blíží. Závodníci mají natrénováno, a tak nic nebrání tomu, aby v sériích excelovali. Jen závodní stroj a zkušenosti jezdců k tomu ale nestačí. Velmi důležitou komponentou je i palivo a maziva.

Jan Kopecký z týmu Motorsport Kopecký, který se zúčastnil tiskové konference k zahájení rally sezony, uvedl, že se těší vzájemné spolupráci se skupinou MOL. Jak oblečení závodníka, tak i auto bude v barevném duchu značky, které dominuje bílá a červená. Konkrétní podoba závodního auta bude zveřejněna příští týden.

Své k rally sezoně řekl i Dominik Stříteský, který je nadějným mladým jezdcem. Sám uvádí, že se chce zlepšovat a především zkusit útok na medailové pozice v celkové klasifikaci. Což by se mohlo i podařit. 

Zítřkem rovněž začíná soubor rally závodů v Mistrovství ČR v Rally 2022, kterého se výše zmínění jezdci budou účastnit. Na své si během závodů přijdou i diváci, kteří vůbec poprvé budou moci nahlédnout do zákulisí obou týmů - pozorovat souhru a práci mechaniků, nahlédnout do týmového kamionu a třeba si prohodit pár slov i s jezdci. V zítřejším závodu se bude jednat o dva časové úseky (v 9:00 a 10:00). Přijďte včas a buďte mezi 20 šťastlivci, na které se při těchto prohlídkách dostane.

Během celé sezony je pro veřejnost připraveno zázemí, které je nově propojeno se zábavní zónou pro fanoušky. Ti si budou moci zasoutěžit o výhry na simulátoru a pokusit se porazit aktuálně zajetý čas skutečných závodníků. Nebude chybět ani občerstvení.

Tak nezapomeňte, již zítra začíná první závod a to přesněji TipCars Pražský Rallysprint. Závod začne v 7 hodin 15 minut na pražském Strahově a vstupné pro dospělé je 250 korun. Rychlostní zkoušky budou probíhat na trase Strahov - Trněný Újezd - Cementárna.

Zdroj info: MOL, Autoklub ČR.
Zdroj médií: Michaela Rubešová.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články