PRÁCE 🧰

Švédská rally: Druhé vítězství ve WRC2 v řadě pro pilota vozu Škoda Fabia Rally2 evo

1. 3. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Sněhové podmínky při závodech ve Švédsku dokreslovaly dechberoucí atmosféru v bitvě Norů. Posádka Škody Fabia porazila své krajany pouze o dvě desítky sekund a může se tak právem radovat z vítězství.

Škoda Motorsport

Švédské rally v kategorii WRC2 se uskutečnilo 24. až 27. února. Andreas Mikkelsen, řidič škodováckého vozu, začal v jediné opravdové zimní rally letošní sezóny opatrně. V závodě se snažil příliš neriskovat. V mrazivých podmínkách lze snadno udělat chybu a tím ovlivnit celou účast. Tempo tak bylo z počátku při rychlostních zkouškách spíše opatrnější.

Ovšem v takovém stylu nešlo absolvovat celý závod. Úřadující mistr světa si naštěstí včas uvědomil, že bude muset později začít trochu útočit, jinak by mohl přijít o naději na vítězství. Velmi rychle tak posádka změnila strategii a zrychlila tempo. Závod se jel na etapy, nicméně už po té páteční byla posádka Mikkelsen/Eriksen ve vedení a to s náskokem 4,1 sekundy.

Během závěrečné nedělní etapy se zdálo, že je souboj rozhodnutý. Dvojice Mikkelsen/Eriksen svůj náskok ještě navýšila a nakonec zvítězila o 23,2 sekundy. Druhým vítězstvím ve WRC2 ve dvou úvodních soutěžích sezóny nemohl Mikkelsen obhajobu titulu začít lépe.

Zatímco pravidelný účastník WRC2 Marco Bulacia měl smůlu, jeho devatenáctiletý bratr Bruno si svou první soutěž WRC v životě užil naplno. Bulacia, navigovaný zkušeným Španělem Marcem Martím, dovedl svůj vůz Škoda Fabia Rally2 evo provozovaný týmem Toksport WRT do cíle na devátém místě v kategorii WRC2.

Výsledky Švédské rally (WRC2):

  1. Mikkelsen/Eriksen (N/N), Škoda Fabia Rally2 evo -   2:17:56,0
  2. Veiby/Skjæmoen (N/N), VW Polo GTI Rally2                  + 23,2
  3. Huttunen/Lukka (FIN/FIN), Ford Fiesta Mk2 Rally2      + 1:03,1
  4. Kaur/Simm (EST/EST), VW Polo GTI Rally2                   + 1:13,7
  5. Linnamaäe/Morgan (EST/GB), VW Polo GTI Rally2      + 1:24,9
  6. Pietarinen/Linnaketo (FIN/FIN), VW Polo GTI Rally2    + 1:42,7

Po ledem a sněhem pokrytých cestách Rallye Monte-Carlo a Švédské rally se FIA Mistrovství světa v rally příště přesune na čistý asfalt. Další soutěží v kalendáři je Chorvatská rally 21.–24. dubna 2022.

Zdroj info: Škoda Auto.
Zdroj médií: Škoda Auto.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články