PRÁCE 🧰

Mazda se drápe do segmentu luxusních vozů a vyvíjí šestiválec

13. 5. 2019 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

V nedávno zveřejněné prezentaci Mazda nastínila budoucí vývoj značky. Ten je poměrně odvážný, nikoliv však nemožný.

Mazda se drápe do segmentu luxusních vozů a vyvíjí šestiválec

Mazda chce zvyšovat hodnotu značky

V prezentaci se kromě obligátních finančních výsledků píše, že automobilka hodlá v budoucnu zvyšovat hodnotu značky. Kromě rozvíjení velice zajímavého designového jazyka Kodo a vylepšování čtyřválců Skyactiv-G a Skyactiv-D, se bude vývoj ubírat i směrem k větší platformě. S tou chce Mazda prorazit mezi luxusnější vozy a konkurovat automobilkám jako například BMW, Mercedes-Benz nebo Jaguar.

V téhle kategorii by se ovšem se čtyřválci konkurovalo blbě (poslední šestiválec jsme mohli u Mazdy najít v CX-9, která se ovšem v roce 2015 přestala vyrábět). Proto Mazda chystá nové šestiválce a to hned dva, jeden benzinový a druhý naftový. Ty budou pohánět zadní nápravu, ale budou k dispozici volitelně i s pohonem všech čtyř kol. Máme se tedy rozhodně na co těšit a dieselová varianta napovídá, že se pravděpodobně dočkáme i v Evropě.

Vývoj značky Mazda - šestiválec (benzínový a naftový)

V plánu je elektromobil

Z dalších novinek se Mazda v prezentaci odhalila plán na představení elektromobilu a hybridu. To ovšem zase až takové překvapení není, automobilka už delší dobu vyvíjí elektromobil společně s Toyotou. V každém případě se Mazda v prezentaci "odkopala" poměrně překvapivým způsobem a my jsme zvědavi, kdy se dočkáme prvního luxusního sedanu se šestiválcem.

Zdroj médií: mazda.

Podobné články