PRÁCE 🧰

Kávu na cestách autem si dopřává velká většina Čechů

25. 4. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Sedm z deseti řidičů, kteří vyráží pravidelně na cesty vozidlem, se během nich zastaví na čerpací stanici, kde si dají kávu. Průzkum o pití kávy provedla společnost Shell Česká republika.

Kromě piva, které by si samozřejmě řidič za volantem měl odpustit, jsou Češi také velkými milovníky kávy. Podle statistik ji pije více jak 70 procent českých řidičů ve věku nad 18 let. U jednoho šálku to ale nekončí. Většinou si lidé dopřávají šálky dva nebo i více. K tomu se přizpůsobují i čerpací stanice, které se snaží zákazníkům dopřávat kvalitnější černý mok a starají se tak především o jeho chuť - pomalu tak končí doby, kdy jste si dali kafe z plechové báby a ke kvalitní kávové chuti to bylo na míle daleko.

Zajímavé je, že lidé také méně spěchají, neboť 89 % z dotazovaných si rádi kávu vypijí ještě na pobočce, než aby s ní spěchali do auta a vyrazili dál ve své cestě k cíli. Což se potvrzuje zejména u starší skupiny řidičů.

Nejčastější formou, ve které se káva podává, je papírový kelímek - ten je rovněž oblíbený pro konzumenty. Navíc papír je snadno recyklovatelný. Ustupuje tak podoba plastových kelímků, které jen pálily ruce, než bylo možné tekutinu vůbec vypít. Řada lidí také vítá možnost použití vlastního termohrnku, případně přípravy kávy do porcelánového hrnečku a vypití na místě.

A jaký druh kávy u nás Čechů vévodí? Je to Espresso, Latté a Cappucino. Starší řidiči si již tradičně kupují právě zmíněné Espresso, zatímco mladí vítají modernější Latté. Češi také preferují čistou arabiku než směs arabika/robusta, podle tohoto parametru chutě se také rozhodují, zdali si kávu na čerpací stanici dají nebo ne. Nezapomínejme rovněž na zákusek - ten si dává téměř polovina konzumentů a nejčastěji se jedná o croissant.

Zdroj info: Shell Česká republika.
Zdroj médií: Pixabay.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články