PRÁCE 🧰

Jeremy Clarkson se nelichotivě vyjádřil ohledně fanatického stavění cyklostezek ve městech

11. 8. 2020 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Jakkoliv se to mohlo zdát ještě před lety jako nepředstavitelné, tak dnes je nejupřednostňovanějším druhem dopravy ta cyklistická. Výstavby cyklostezek někdy na ne zrovna logických místech, tendence určitých zájmových skupin upřednostňovat cyklistiku před jakýmkoliv způsobem dopravy a podobně. I v Praze už jsou tyto tlaky patrné ze strany dobře známých spolků.

Jeremy Clarkson

Na YouTube kanálu DRIVETRIBE se objevilo video, kde si Jeremy Clarkson nebere zrovna servítky s tím, jakým směrem se ubírá upřednostňování cyklistiky jako toho "správného" způsobu dopravy po Londýně.

Abychom byli fér, tak se jedná sice o trochu jednostranný úhel pohledu, ale Clarksonovy argumenty rozhodně dávají smysl. Hned na začátku například upozorňuje na to, že krásné vzrostlé stromy, které lemují silnici ve městě, budou muset ustoupit cyklostezce. Jednoduše budou pokáceny, aby namísto nich mohla být vedle silnice stezka pro cyklisty.

Absurditu dnešní doby Jeremy dokládá i příkladem ze silnice v Hyde Parku, kde část silnice předělali na pruh pro cyklisty i přesto, že paralelně se silnicí vede stezka určená pro cyklisty.

Něco bude i na názoru, že ve skutečnosti opravdu všichni netouží po přepravě městem na kole. Člověk se námahou potí, což mohou nelibě nést kolegové takového nadšeného cyklisty, který, pokud se v práci neumyje, kolem sebe šíří odér potu.

Clarkson proti cyklistice vlastně nemá nic. Co ale kritizuje je její nesmyslné upřednostňování na úkor ostatních způsobů dopravy, které dle mnoha názorů někdy hraničí až s šikanou řidičů aut.

Zdroj médií: YouTube.

Podobné články