PRÁCE 🧰

Jedete na dovolenou přes Slovinsko? Pozor ať neskončíte v karanténě.

4. 7. 2020 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Pokud jedete na prodloužený víkend, či na dovolenou přes Slovinsko, sleduje aktuální koronavirová opatření vydané MZČR. Slovinsko totiž nově přeřadilo Českou republiku na žlutý list států, čímž se stává pro Slovince rizikovější. Dále také na žlutou listinu přidali například Chorvatsko či Francii. Naopak jako nově bezpečné země pro Slovince jsou nyní Belgie a Nizozemsko

Jaké doklady s sebou?

Na hranicích se Slovinskem budete nyní muset předložit cestovní doklad a nově také prokázat účel a cíl vaší cesty. Pokud budete zemí projíždět, nesmíte sjet z nejkratší možné cesty a zastavit bude možné pouze na čerpací stanici kvůli tankování, svačině či na použití toalety.

Výjimky z karantény

Pokud ale máte dovolenou přímo ve Slovinsku budete muset podstoupit 14 dní dlouhou karanténu. Výjimky tvoří pouze lidé, kteří si pobyt zaregistrovali do 4. července (kdy toto opatření vstoupilo v platnost), či turistů, kteří zde vlastní, a můžou prokázat, nemovitost nebo loď.

Omezení v důsledku přesunu

Se slovinským šéfem diplomacie Karlem Erjavecem bude v pátek ministr zahraničí Tomáš Petříček jednat přesných podmínkách vstupu do země. Český velvyslanec Juraj Chmiel, který sídli v Lublani uvedl, že pokud budeme přeřazeni do žlutého seznamu, tak pro tranzit bude možné použít jen některé hraniční přechody. Přesné informace diplomaté aktualizují na stránkách ambasády.

Zdroj médií: pxhere.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články