PRÁCE 🧰

Jaká je cena AdBlue

18. 10. 2021 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat provozní kapaliny Vše o AdBlue Jak vybrat AdBlue Rádce motoristy Provozní kapaliny vozidla

Čas od času se na přístrojovém štítu rozsvítí kontrolka AdBlue, v tu chvíli je nutné doplnit do vozidla močovinu (AdBlue). Na jakou cenu tato kapalina vyjde?

Články na téma cena AdBlue:

  1. Cena AdBlue - právě čtete
  2. Cena AdBlue aneb kolik stojí v ČR?

Téměř u každé čerpací stanice naleznete stojany pro doplnění AdBlue z pistole, která se nachází hned vedle palivové nádrže (u starších vozů může být hrdlo pro plnění v kufru) a to pouze u dieselových aut.

Z minulých článků ze série o AdBlue už víme, že doplňovat by se mělo vždy, jakmile se rozsvítí příslušná kontrolka a ta by se rozhodně neměla ignorovat. Pár stovek kilometrů sice vydrží, ale kdo by ji chtěl ignorovat tisíc kilometrů a více, mohl by si zadělat na velký finanční problém.

Ostatně v případě doplnění močoviny se nejedná o žádný složitý úkon. Doporučujeme ale, abyste si pro plnění vybrali takovou čerpačku, která už disponuje pistolí pro osobní vozy a nemá jen tu pro nákladní automobily, protože vpravení do nádrže u osobáku je to pak trošičku složitější.

Z pumpy nebo kanystru?

Záleží na vašich preferencích, co bude lepší. Pokud zvolíte první variantu, tedy doplnění na čerpací stanici, pak je možná lepší se nejdříve podívat dopředu na internet, jaké pumpy tuto možnost nabízejí a porovnat ceny. Jak už to tak bývá, tak nejlevnější sežene například u čerpaček sítě ONO, kde jsou obecně i pohonné hmoty levnější než jinde - co se týká kvality, nedokážeme posoudit, neboť u nich netankujeme.

V době psaní článku tedy bylo možné AdBlue sehnat za 6,50 za litr. Pokud zajedete k síti Globus, pak vás jeden litr bude stát 19,50 korun. A například u čerpacích stanic MOL je to zhruba 14,50 korun za litr. Cena se většinou také liší místem, kde AdBlue tankujete. Přeci jen v Praze to bude vždycky dražší než třeba v Moravském Krumlově.

Jestliže dáte přednost uchování tekutiny v kanystru, pak můžete objednat z internetu. Ceny jsou napříč značkami poměrně stejné. Kanystry se prodávají jako 10 litrové a ve většině případů vyjdou dráž než jednorázové načerpání na pumpě. Cena se pohybuje zhruba od 200 korun za 10 litrů. V každém případě byste močovinu měli skladovat vždy na suchém a temném místě, nejlépe v garáži nebo ve sklepě.

Pozor si při vpravování do nádržky dejte pozor jen na to, abyste si nepotřísnili oblečení, které můžete často akorát pak vyhodit. A stejně tak dávejte pozor na lak karoserıe, který by mohl reznout, kdyby se dostal do kontaktu s AdBlue.

Zdroj médií: Depositphotos.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články