PRÁCE 🧰

Hyundai Staria vypadá jako ze sci-fi filmu, uveze 11 lidí a bude i se šestiválcem

13. 4. 2021 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Hyundai

Konečně jsme se dočkali a automobilka Hyundai naplno odhalila detaily o svém MPV. Vynikat budu nejen designem. K dostání bude i s velmi zajímavou motorizací.

Délka 5253 mm, šířka 1997 mm, výška 1900 mm, rozvor 3273 mm - to jsou rozměry Hyundai Staria. Vůz bude štědře prosklený, takže uvnitř bude spíše vzdušno než útulno, navíc spodní linie oken je dost nízko, takže i menší pasažéři uvidí dobře ven.

Kapacita pro pasažéry bude od dvou do 11 míst. Luxusně vybavená bude varianta Staria Premium, která nabídne komfortní polohovatelná sedadla a půjde spíše o jakýsi "VIP salonek". Do varianty s největším nákladovým prostorem půjdou každopádně naložit až tři europalety.

Řidič bude mít samozřejmě k dispozici futuristický kokpit, středová deska bude mít dotekové ovládání. Displej nebude trčet nad palubní desku a bránit ve výhledu, jak se to občas v dnešní době automobilkám stává.

Základním motorem bude pro Starii naftový čtyřválec o objemu 2,2 litru s výkonem 130 kW. Na naprostém vrcholu bude šestiválec s objemem 3,5 litru, který zvládne 200 kW. Zatím to není úplně jasné, ale máme trochu obavy, že na evropském trhu se ho nedočkáme.

Zdroj médií: Hyundai.

Fotogalerie (9 fotek)

Podobné články