PRÁCE 🧰

Hyundai IONIQ 5 získal britské ocenění „UK Car of the Year 2022“

11. 3. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Čistě elektrický model od značky Hyundai si rozšířil sbírku o další ocenění. Tentokrát získal titul Auto roku 2022 Velké Británie. 

Dějiny se přepisují a prestižní ocenění získávají vozy na elektrický pohon. Model IONIQ 5 byl hodnocen devětadvacetičlennou odbornou porotou, která byla složena ze zástupců britských automobilových médií. Mezi nejvýznamnější zástupce z publicistických řad tradičně patřily The Sunday Times, The Telegraph, Top Gear, nebo také Evo a Business Car.

Organizátor a generální ředitel ankety John Challen uvedl, že model byl mnoha porotci vybrán jako jednička mezi nominovanými. Bodoval především svou vizí budoucnosti motorových vozidel. Vyzdvihl se i jeho design, provozní vlastnosti a praktičnost auta.

Titul Auto roku je jen jedním z dalších ocenění, které vůz získal napříč Evropou. Elektrické CUV střední velikosti přesvědčuje jak automobilové odborníky, tak i zákazníky o svém právoplatném místě na trhu. Hyundai si ale v anketě odnesla ještě další ocenění pro model i20N, který získal titul "Nejlepší sportovní vůz". Porotci auto označili jako "zdroj úctyhodných výkonů za dostupnou cenu".

Zdroj info: Hyundai.
Zdroj médií: Hyundai.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články