PRÁCE 🧰

VIDEO: Hledáte dokonalou terénní pneumatiku? Vyrobte si ji sami!

11. 11. 2019 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Lada

No dobře, na běžné silnice to asi nebude, ale v terénu s takovýmto vzorkem bude váš vůz excelovat. Jak ukázali ruští nadšenci z kanálu Garage 54. Vše samozřejmě zdokumentovali na kameru.

Hledáte dokonalou terénní pneumatiku? Vyrobte si ji sami!

Vlhkost, bahno a auto

Podzimní počasí s sebou přináší i vlhkost a spoustu bahna na komunikacích, které nejsou zpevněné asfaltem. Borci z Ruska si ale poradí a nebude to ani moc drahé. Vzali klínový řemen a ten nařezali na kousky, ze kterých poté vytvořili na plášti hodně hrubý vzorek tvaru písmene "V". Uchycení kousků řemene realizovali pomocí prostých šroubů

Aby zamezili úniku vzduchu vlivem děr pro šrouby, vlepili do pneumatiky půlku duše. Pak už stačilo pláště obout na disky, nafouknout a osadit na zadní nápravu staré Lady. Ta tím dostala překvapivé terénní schopnosti. Brutální terénní vzorek ji nezadržitelně tlačí kupředu a to díky skutečně obrovské trakci. A když jde přeci jen do tuhého, stačí přidat plyn. Vylepšené pneumatiky selhaly až v okamžiku, kdy řidič Ladu posadil takříkajíc "na břicho". To je ale situace, ve které končí i opravdové offroady.

Zdroj médií: youtube.

Podobné články