PRÁCE 🧰

Ford F-150 Raptor: Auto Kena Blocka je na prodej

4. 2. 2024 2 min. čtení diskuze (0) Aktuality Ford

Vůz závodníka Kena Blocka, který zemřel před rokem při nehodě na sněžném skútru, hledá nového majitele. Chcete být majitelem právě vy? Nachystejte si pár milionů.

Ford Raptor – Ken Block

S Fordem F-150 Raptor ale daleko neujedete. Na zakázku vyrobený automobil totiž místo kol disponuje pásy Mattracks 105M1-A1 (je však možné na automobil obout i běžné terénní pneumatiky). Základem tohoto monstra je Ford F-150 Rator SuperCab z roku 2009, přičemž byste to skoro nepoznali. V rámci úprav, na které se podílela také společnost Hoonigan, má Raptor prvky karoserie z nového Raptora (r. v. 2013).

Kde se objevil?

Vůz Ford F-150 RaptorTRAX z roku 2009 byl poprvé představen ve videu pro Monster Energy s názvem "Ken Block’s RaptorTRAX Shredfest with Zak Hale & Ethan Deiss," které se natáčelo v Kanadě a bylo vydáno v roce 2014. Video má přes 5 milionů zhlédnutí a další videa s tímto vozem dosáhla přes 10 milionů zhlédnutí.

Klasický motor nehledejte

 V motoru toho taky moc původního nehledejte, vidlicový osmiválec o objemu 6,2 litrů Ford Boss s Whipple kompresorem má výkon až neuvěřitelných 650 koní (478 kW). Jedná se o čtyřkolku se šestistupňovou automatickou převodovkou.

Kromě toho dostal Raptor také nové nárazníky, střešní nosič, světelnou rampu, ochranný rám v kabině a rám na korbě, nechybí ani naviják Warn. V interiéru najdete sedačky Recaro a vodotěsný audiosystém. Karoserie byla polepena grafikou Monster Energy s logy Hoonigan, nálepkami lebek. Pro celkový vzhled byly přidány custom sklolaminátové blatníky od Glassworks Unlimited a speciální nárazníky.

Cenovce se nesmíte divit

Vůz Ford F-150 RaptorTRAX je velmi ikonický díky svému polepu a objevil se v mnoha videích závodníka Kena Blocka. Společnost LBI Limited aktuálně tento ikonický vůz prodává v americké Filadelfii. Cenovka začíná na 195 000 dolarech (v přepočtu asi 4,4 milionu korun). Prodány už jsou také další ikonické vozy Kena Blocka, například starší Ford F-150 z roku 1977 (Hoonitruck), Ford Fiesta GYM3 z roku 2011 nebo Také Ford RS 200 z roku 1986.

Zdroj info: LBI limited.
Zdroj médií: LBI limited.

Fotogalerie (5 fotek)

Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články