PRÁCE 🧰

Do italského Bibione Hyundai i30 Kombi za 2477 korun (2. díl)

21. 6. 2023 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Carsharing Carsharingem na dovolenou Cesta do Itálie Hyundai i30 do Itálie Srovnání aut na cestu

V minulém dílu jsem popisoval, jak jsem se dostal do Bibione, tedy zejména v devadesátých letech velmi populární dovolenkové destinace v Itálii. Pokračování se bude věnovat ubytování, restauračnímu zařízení, ale podíváme se i na pláž.

Do italského Bibione Hyundai i30 Kombi za 2477 korun (2. díl)

Články na téma Hyundai i30 do Itálie:

  1. Do italského Bibione Hyundai i30 Kombi za 2477 korun (1. díl)
  2. Do italského Bibione Hyundai i30 Kombi za 2477 korun (2. díl) - právě čtete
  3. Do italského Bibione a zpět Hyundai i30 Kombi za 4487 korun (3. díl)

Parking nutný

Když jsem dojel na místo, tedy k hotelu, kde jsem měl zaplacené ubytování, řešil jsem ze všeho nejdřív parkování. Bibione se jako každá autem dosažitelná turistická destinace zaplní na sezónu auty, takže snad každý hotel nabízí i parkování. Ten můj byl vyloženě rozpočtový, noc vyšla na 1612 korun a v ceně byla zahrnuta snídaně. Parking se však platil zvlášť a cena byla 5 eur za noc. Zážitek z ubytování byl natolik zajímavý, že mu věnuji samostatný článek. Ve zkratce však mohu konstatovat, že hotel Bianchi je dost retro a vrátí vás někam zhruba do 80. let.

Pokoj vskutku socialistického střihu

Pláž v Bibione

Každopádně po zaparkování, rychlé sprše a převléknutí jsem se nedočkavý vypravil na pláž. K ní bych řekl asi tolik, že je to italská klasika, tedy jemný písek a pozvolný vstup do vody. Přiznávám, že koupačku jsem nedal, ačkoliv voda nebyla studená, měla 21 stupňů. Na plážích nebylo moc lidí, což má dva důvody. Jednak ještě nezačala plná sezóna a pak taky bylo už docela pozdě – kolem páté se většina rekreantů odebírá na hotel, já jsem se dostal k moři až po šesté hodině večer.

Pláž v italském Bibione

Pláž v Itálii

Co hodnotím kladně, je čistota. Nebyl to takový extrém, jako třeba v Polsku, ale nikde žádné odpadky, všude víceméně uklizeno. I toalety byly čisté, stejně kulturní jsem našel i sprchy. Prostor s lehátky a slunečníky je samozřejmě rozparcelovaný podle hotelů, k dispozici jsou i nějaká ta sportoviště a hned za pláží samozřejmě i řada restaurací. Jelikož jsem už měl taky hlad, odebral jsem se zpět na ubikaci, převlékl se a šel se někam najíst.

Na co nezapomenout: Ať už se vydáte do Itálie benzinovým, naftovým nebo elektrickým vozem, nespoléhejte na štěstí a vždy si pro jistotu sjednejte cestovní pojištění. Využít k tomu můžete online kalkulačku, která za vás vypočítá nejvýhodnější cestovní pojištění přesně na míru.

  Sjednat cestovní pojištění do Itálie

Čas na jídlo

Na hotelové recepci jsem si nechal doporučit nějaký kvalitní podnik, ale odradilo mě, že jsem společně s vizitkou dostal i jakýsi kupon na 10% slevu. Bylo mi hned jasné, odkud vítr vane a že se na slovo recepčního nemohu spolehnout, protože hotel s restaurací spolu jistojistě „pečou“. Poprosil jsem tedy o pomoc Google a ten mi dal hned několik možností. S radostí jsem zvolil podnik L’Ancora, který byl nedaleko.

Po usazení v restauraci jsem dostal jídelní lístek, který byl až nápadně bohatý a obsahoval řadu položek. To bývá často varovný příznak, tedy minimálně v českých podmínkách. Nechtěl jsem každopádně moc experimentovat a vsadil jsem na pizzu, abych ukázal, že jsem řádný kulturní barbar, tak rovnou hawai, tedy s ananasem. Hotová byla vcelku rychle, ani jsem nestihl vypít půllitr jakéhosi italského piva Veltins, které bylo mimochodem nic moc, navíc velké pivo v Itálii znamená 0,4 litru.

Poctivá italská pizza

Pokrm byl jak se patří perfektní, žádný ananas z plechovky a těsto pokryté nejlevnějšími uzeninami, navrch s eidamem. Kdepak! Pizza je jedna z nejlepších věcí, které Itálie dala světu, takže jsou na tento vynález náležitě pyšní a nedovolí si jeho přípravu podcenit. 

Jelikož jsem i na sladké, nemohl jsem si nechat ujít i další italskou dokonalost – tiramisu. Většina restaurací si tento dezert připravuje sama, nejinak tomu je i v L’Ancora, kde to bylo opět excelentní. Dokonce jsem váhal, že bych si nechal přinést ještě jeden, odradila mě až vzpomínka na moji lékařku, která mi doporučila lehce zhubnout. Abych to zkrátil, tak jsem se nedlábl skutečně skvěle a zaplatil jsem celkem 21 eur, tedy asi 498 korun.

Došel jsem zpět na hotel a již značně unaven, zvládl jsem ještě jednu sprchu a ulehl ke spánku. O tom, jak má výprava do Bibione pokračovala a jaký byl návrat, se rozepíšu v příštím článku.

Kam jezdíte do Itálie vy? A na kolik vás vyjde ubytování? Dejte nám vědět v komentářích!

Náš tip pro řidiče: Pokud cestujete do Itálie autem, sjednejte si k němu i připojištění, které bude krýt rizika, jež vás mohou na cestách potkat (např. porucha, vandalismus, řádění živlů apod.). Zmíněná rizika můžete připojistit v rámci cestovka, případně si sjednat krátkodobé havarijní pojištění.

  Online kalkulačka havarijního pojištění

Zdroj info: hotel Bianchi, L’Ancora.
Zdroj médií: Jakub Mokříš.

Podobné články