PRÁCE 🧰

Dneškem končí platnost nalepovacích dálničních známek. Kupte si digitální a tu starou sloupněte

1. 2. 2021 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Modernizace a digitalizace už dorazila i do našich končin. Od roku 1995 až do včerejška tak bylo nutné před vjezdem na většinu dálnic nalepit na přední sklo ne úplně levný kupon.

Od dnešního dne je to ale malinko jinak. Nikam se nic nelepí. Dálniční známka má digitální formu a registrační značka vozu je jednoduše v databázi označena jako ta, která "má zaplaceno". Kontrolovat to zatím stát může jen pomocí policejních hlídek, žádné kamery, které by značky četly a ověřovaly zaplacení poplatku, zatím nejsou.

Zaplatit za používání dálnice můžete na webu, eventuálně na poště nebo čerpacích stanicích Euro Oil. Ceny zůstavají stejné. Pro vozidla do 3,5 tuny tedy rok vychází na 1 500 korun, měsíc na 440 korun a deset dní pořídíte za 310 korun. Při koupi můžete nastavit i platnost, a to až na 90 dní dopředu. Už teď tedy můžete zaplatit třeba celý měsíc březen, když víte, že do té doby po dálnici nepojedete.

Starý kupon nalepený na skle samozřejmě sundejte. Jde to malinko ztuha, ale pomocí žiletky, eventuálně po nahřátí fénem, se to dá. Pokud ho na skle necháte, můžete vám policista na místě udělit pokutu ve výši až 2 000 korun.

Zdroj médií: Pixabay.

Podobné články