PRÁCE 🧰

Dacia Duster na operativní leasing je alternativou i pro omezený rozpočet

30. 11. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Jak vybrat finanční leasing Jak vybrat operativní leasing Koupě auta na finanční leasing Koupě auta na operativní leasing Dacia

Za první tři čtvrtletí letošního roku si české domácnosti pořídily 1909 vozů Dacia Duster. Model se tak stal třetím nejprodávanějším autem a předběhnul dokonce i škodovku.

Jeden z nejprodávanějších vozů v ČR pořídíte „na operák“ za pár tisíc

Články na téma Dacia Duster:

  1. Test: Dacia Duster - V jednoduchosti je síla
  2. Test: Dacia Duster TCe 150
  3. Jeden z nejprodávanějších vozů v ČR pořídíte „na operák“ za pár tisíc - právě čtete

Duster je totiž poměrně obstojným vozem se zajímavou cenovkou. Nejnovější modely lze pořídit již od 367 000 korun. Přesto stále více firem i jednotlivců volí namísto koupě vozidla jeho dlouhodobý pronájem. K tomu slouží operativní leasing, který vám může Dustera přivézt do garáže už od 5 900 korun!

Modelový příklad pro operativní leasing Dacia Duster

Pro potřebu našeho modelového příkladu jsme zvolili Dacii Duster 1,6 SCe 84kW/114 k S&S 4x2 ve výbavě Prestige s manuální převodovkou a rokem výroby 2018.

Mohlo by vás zajímat: Samotnou výbavu si může zájemce o operativní leasing po dohodě s leasingovou společností dále upravovat, od čehož se odvíjí také výsledná měsíční splátka.

Naše srovnání začneme tou nejdražší variantou, která začíná na 9 203 korunách při 24 měsíčním pronájmu a maximálním nájezdu 60 000 kilometrů ročně. Cena měsíční splátky se pochopitelně snižuje s nižším počtem najetých kilometrů. Například při 40 000 km půjde o 9 054 Kč. U 20 000 km se dostaneme na splátku 8 864 Kč.

Jeden z nejprodávanějších vozů v ČR pořídíte „na operák“ za pár tisíc

Nejlevnější varianty operativního leasingu pochopitelně počítají s delším pronájmem, který zpravidla činí 48 až 60 měsíců. U kratší doby (48 měsíců) „operáku“ a nájezdu 120 000 km činí měsíční splátka 6 785 Kč. Pokud víte, že s vozem na silnice nebudete vyrážet tak často, bude pro vás dostatečný nájezd v podobě 40 000 km. V tomto případě bude činit měsíční splátka 6 484 Kč.

Vůbec nejlevnější variantou operativního leasingu pro vůz Dacia Duster je ovšem pronájem na 60 měsíců s dojezdem 50 000 kilometrů. Měsíční splátka v tomto případě vychází na příjemných 5 927 Kč. U 100 000 kilometrů se zvyšuje na 6 102 Kč a při nájezdu 150 000 km činí 6 266 Kč.

Mohlo by vás zajímat: Pokud dohodnutý počet kilometrů překročíte, nic strašného se samozřejmě neděje. Rozdíl ovšem budete muset doplatit dle aktuálního ceníku leasingové společnosti.

Jeden z nejprodávanějších vozů v ČR pořídíte „na operák“ za pár tisíc

Co zahrnuje měsíční splátka?

Operativní leasing je určen pro všechny, kdo nepotřebují vůz vlastnit. Po uplynutí dohodnuté doby ho jednoduše vrátí leasingové společnosti a víc se o něj nestarají. Nemusí tak řešit jeho následný prodej nebo převod do osobního vlastnictví.

V měsíční leasingové splátce je obvykle zahrnuto povinné ručení a havarijní pojištění s různě vysokou spoluúčastí (zpravidla 5 – 10 %). Splátka zahrnuje i asistenční službu, silniční daň nebo poplatky za rádio a registraci vozidla. Dražší varianty pak obvykle počítají i se servisem nebo úschovou zimních/letních pneumatik.

Zdroj info: Operatio, Dacia.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články