PRÁCE 🧰

BMW v dubnu ukončí výrobu modelu i8

17. 1. 2020 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality BMW

Loni v září uvedlo BMW na trh limitovanou edici vozů Ultimate Sophisto založenou na modelech i8 a i8 Roadster. Tento krok  signalizoval brzké ukončení výroby zmíněných modelů, nyní už máme přesnější informace o tom, kdy to bude.

Podle britského serveru Autocar ukončí BMW výrobu modelu i8 letos v dubnu, téměř 6 let po jeho uvedení na trh. Otázkou zůstává, zda bavorská automobilka přijde s přímým nástupcem tohoto kupé. Jedním z pravděpodobných scénářů je spuštění výroby nového sportovního vozu v horizontu pěti let. Údajně by měl být inspirovaný konceptem Vision M Next, který byl představen v loňském roce. Vývoj by měl následovat strategii "závod na silnici", která má zajistit propojení mezi účastí BMW ve Formuli E a jejími vozy na silnicích.

Nicméně v rozhovoru z roku 2019 ředitel vývoje BMW Klaus Frölich potvrdil, že koncept Vision M Next Concept nebude nástupcem modelu i8. Stejně tak vyvrátil dohady o tom, zda BMW plánuje přímého nástupce modelu i3. V červenci minulého roku sdělil médiím, že automobilka na trh neuvede žádného přímého nástupce pro i3 ani pro i8. To však neznamená, že by se koncept vůbec nedostal na montážní linky. Frölich odhaduje, že toto by mělo nastat s největší pravděpodobností do tří let. Výsledkem by měl být hybridní sportovní vůz.

Zdroj médií: bmw.

Podobné články