PRÁCE 🧰

Bazar pneu Ostrava

27. 2. 2021 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Kde koupit pneu Použité pneu Rádce motoristy

Použité pneumatiky mohou být velkým lákadlem pro lidi, kteří by chtěli ušetřit. Jenže ne vždy je takové šetření právě na místě.

Použité pneumatiky mohou být lákadlem pro některé lidi, kteří chtějí ušetřit. Ne vždy se ale taková investice vyplatí, protože takové pláště mohou skrývat hned několik vad. Rizikovější nákup je u soukromých majitelů. 

Pokud se rozhodnete přeci jen pro tyto pneu, pak se raději porozhlédněte v pneuservisech. Stačí jim zavolat a optat se, jestli je nabízejí. Nicméně i tak trvejte na obeznámení se stavem a minulostí. Protože použité pneumatiky jsou jako ojetiny, je dobré všechno o nich vědět, abyste nekoupili zajíce v pytli.

Zvažte pozitiva i negativa

Novým plášťům se nic nevyrovná. Ty opotřebované, z druhé ruky, mohou mít totiž hned několik negativ, které se dřív nebo později projeví na jízdních vlastnostech. Ne vždy je také vše o pláštích zjistitelné. Raději než po soukromých inzerátech, zkuste pneuservisy. 

Pneuservisy Ostrava - seznam firem

Hloubka dezénu a správné huštění

U použitých pneumatik je třeba hlídat především dvě věci. Jednou z nich je správná hloubka dezénu, která u zimních pneumatik nesmí být nižší než 4 milimetry a u letních se jedná o 1,6 milimetru. Pokud by se u některé ze sezónních pneumatik pohybovala hloubka u hranice povolené hranice, pak se z logiky věci, nákup velmi nevyplatí, protože následující období budete muset pořídit pneu nové.

Druhou věcí je správné huštění pneumatik. Podhuštěné, ani přehuštěné pláště nejsou žádoucí, protože ztrácejí své vlastnosti, které jsou nutné pro bezpečnou jízdu třeba na mokré vozovce. Jestliže se předchozí majitel o pneumatiky nestaral dobře, poznáte to zejména podle sjetých ploch, případně jiných defektů jako jsou bole na bočnici. V obou případech jsou v pneu nevhodné ke koupi.

Na co si dát pozor u použitých pneumatik

  • stáří plášťů
  • kilometrový nájezd
  • hloubka dezénu
  • způsob skladování pneumatiky
  • minulost pneumatik
  • místo pohybu (terén užívání)
  • stání auta (garáž x přístřešek x ulice)

Kam se obrátit pro použité pneumatiky

Ostrava jako centrum Moravskoslezska nabízí hned několik pneuservisů, kde by mohly nabízet tyto použité pneumatiky ve své bazaru. Pravděpodobnost, že narazíte na takový, který přeprodává použité pneumatiky, je tak mnohem vyšší. Jediné co musíte udělat, je poptat se na příslušných místech.

Máte v plánu si koupit použité pneumatiky? Pak se podívejte na seznam pneuservisů, které se nacházejí v Ostravě a mohou tyto pláště nabízet.

Stačí se v daném pneuservisu jen poptat: Pneuservisy Ostrava a pro ty, kteří by rádi zkusily štěstí v Moravskoslezském kraji, je odkaz zde.

Zdroj médií: redakce.

Podobné články