PRÁCE 🧰

Android 11 bude podporovat bezdrátové připojení k Android Auto

31. 8. 2020 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Bezdrátový režim pro Android Auto byl spuštěn již v roce 2018, ale podpora této funkce byla dosti omezená. V současnosti tak lehce ztrácí na Apple CarPlay, který umí i bezdrátové připojení k infotainmentu auta.

Tuto funkci mohli používat pouze vlastníci zařízení Pixel a Nexus. Později se také připojila firma také Samsung se svým vlajkovým modelem. Kromě toho v tuto chvíli nabízí bezdrátovou podporu Android Auto pouze několik vozidel, přičemž automobilky Ford a BMW v loňském roce oznámili možné zavedení tohoto systému u současných i nadcházejících modelů.

Android 11 bude na většině telefonů nabízet bezdrátovou funkci Android Auto

Od nové aktualizace Android 11, Google slibuje značný nárůst uživatelů, kteří budou využívat bezdrátovou funkci Android Auto. Firma dále zmiňuje, že toto bezdrátové připojení bude možné uplatnit na smartphonech, které podporují 5GHz WiFi.

Pokud tedy vlastníte starší model který se může připojit pouze k 2,4 GHz WiFi, zvažte, zda nebude vhodnější koupě nového mobilního telefonu. (I kvůli normám v EU.)

Zdroj médií: autoblog.com, pxhere.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články