PRÁCE 🧰

Mercedes testuje osmou generaci roadsteru SL

31. 8. 2020 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Mercedes-Benz

Automobilka Mercedes-Benz zahajuje poslední etapu vývojového programu nové generace SL s maskovanými prototypy na silnicích. Odhalení nového modelu bychom se měli dočkat v roce 2021.

Ohledně motorizace se u roadsteru SL očekává základ v podobě řadových šestiválců, směřujících k výkonnějším osmiválcovým verzím. Velice pravděpodobný je příchod elektrifikované techniky, a to nejen po stránce mild-hybridů, ale i plug-in hybridní varianty.

Mercedes testuje osmou generaci roadsteru SL

Nový roadster SL by se měl vyrábět ve vrcholné hybridní variantě (ta by se mohla označovat jako SL 73), která by měla zajistit výkon přes 800 koní (588 kW). Tento údaj má být totožný s údajem o nejsilnější AMG variantě nové limuzíny třídy S.

Mercedes-Benz SL osmé generace v maskovaném provedení

Automobilka prozrazuje, že byl vývoj roadsteru kompletně svěřen do rukou sportovní divize AMG. Proto také nemůžeme nepřehlédnout zakulacenou záď po vzoru AMG GT spolu s dlouhou kapotou doplněnou o útlé LED světlomety. S tím, že vývoj probíhá u AMG se také objevuje možnost použití nové lehké platformy, kterou by později mohli využít i u nové generace AMG GT.

Mercedes-Benz SL osmé generace v maskovaném provedení

I přes to, že se má jednat o spíš "sportovní vůz", automobilka zaručuje, že ani u této novinky nebudete postrádat komfort na dlouhých trasách. „Myslím, že je čas na lehčí změnu charakteru SL a přivést zpět trochu historie s cestovním DNA modelu,“ uvedl bývalý šéf AMG Tobias Moers (ještě před svým odchodem k Aston Martinu).

Mercedes-Benz SL osmé generace v maskovaném provedení

 

Zdroj médií: Mercedes-Benz.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články