PRÁCE 🧰

Mercedes oznámil dojezd elektromobilu EQC. Co vše už o něm víme?

21. 7. 2020 2 min. čtení diskuze (0) Aktuality Mercedes-Benz

Ve světě elektromobilů znamená zvyšování dojezdu jednoznačný souboj s Teslou. Mercedes-Benz je však na tento boj připraven. U chystané elektrické varianty limuzíny třídy S – Mercedes EQS se nyní dozvídáme o prvních schopnostech a detailech nového modelu.

V čele s akcionáři a investory na nedávném setkání šéf Daimler Ola Källenius potvrdil, že EQS bude schopen ujet na jedno nabití až 700 kilometrů. Je-li tento údaj přesný, učiní ze sedanu třídy S elektromobil s největším dojezdem. „Je to první plně elektrický luxusní sedan od společnosti Mercedes-Benz založený na zcela nové elektrické platformě. To otevírá zcela nové možnosti, od polohy baterií až po design auta.“ předpověděl Källenius.

Takový dojezd je možný díky nových baterií, které si Mercedes ve své továrně ve Stuttgartu vyrobí sám. V tom případě nebude nutný externí dodavatel. Model EQS by podle testovacího cyklu WTLP měl porazit i současnou Tesla Model S Long Range, která má podle tohoto cyklu dojezd "pouhých" 610 km. Nicméně to, jestli nový EQS dojede dál než zmíněný Model S na jedno nabití, záleží na společnosti EPA, která toto musí potvrdit – alespoň tedy na papíře.

Více informací Daimler neprozradil. Podle dostupných informací bude mít nový model EQS dvojici elektromotorů s kombinovaným výkonem až 294 kW v základní verzi. TNovou platformu Modular Electric Architecture (MEA) bude automobilka Mercedes-Benz využívat výhradně pro elektromobily. Po EQS na ní budou stavěny i další modely značky.

Mercedes-Benz oficiálně představí EQS do konce roku 2020 a model začne přicházet do showroomů několik měsíců po svém debutu. Ačkoli to bude třída S, nebude se uvádět na trh jako náhrada za sedan. Budou se prodávat oba, jak elektrický, tak spalovací. Je ale vysoce pravědpodobné, že EQS bude dražší než nová třída S, hlavně kvůli zcela nové technologii.

Zdroj médií: Mercedes.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články