PRÁCE 🧰

Elektrický Mercedes-Benz EQE přichází s dojezdem až 660 kilometrů

6. 9. 2021 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Mercedes-Benz

Na poli luxusních elektromobilů bude v budoucnu celkem těsno. Cenovka se nemusí nutně tlačit co nejníž, takže si výrobci mohou dovolit výkonnější motory a větší baterie. Lze tak dosahovat velmi dobrých hodnot dojezdu.

Po vrcholu nabídky v podobě EQS přichází o něco níže postavený elektromobil EQE. Je to vlastně elektrický ekvivalent klasického "éčka", který nabídne pořád hodně luxusní přepravu, ale nebude to holt už tak opulentní. Samozřejmě bude níže postavená i cena.

Kapacita baterie bude jedna a vejde se do ní 90,6 kWh. To by mělo dle WLTP normy postačit na 660 kilometrů dojezdu. Realita je však samozřejmě jiná, ale podle našich zkušeností by se většina řidičů měla bez problémů dostat na 550 kilometrů. I to je velmi dobrá a bezpochyby použitelná hodnota.

Poháněná bude zadní náprava, a to výkonem 288 koní, točivý moment bude 530 Nm. Z nuly na sto se auto dostane za 5,1 sekundy a maximální rychlost je 210 km/h. Maximální nabíjecí výkon 170 kW není nijak zvlášť oslnivá hodnota, ale pro běžné používání to stačí bohatě.

Uvnitř bude v základu 12,8" obrazovka, ale za příplatek bude možné objednat 56" hyperscreen, což jsou tři displeje táhnoucí se přes celou šířku palubní desky. Další peníze navíc je možné investovat třeba do audiosystému Burmester, 19" kol, případně panoramatické střechy. Cena ještě nebyla oznámena.

Zdroj médií: Mercedes.

Podobné články