PRÁCE 🧰

Vyrazte za hranice Česka a objevte zcela novou tuningovou scénu

4. 5. 2024 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Hledáte něco nového a vzrušujícího v automobilovém světě? Místo stereotypních srazů v Česku se vydejte za hranice! Připravili jsme pro vás seznam 5 meetů, které byste si neměli nechat ujít.

Top 5 automobilových srazů v Evropě

Ultrace

Hledáte jedinečnou automobilovou akci plnou těch nejlepších upravených aut a vzácných pokladů? Pak si Ultrace rozhodně nenechte ujít! Tato prestižní akce, pořádaná již přes dekádu (dříve s názvem RACE1SM), láká nadšence aut z celé Evropy. Zúčastnit se ovšem nemůže každý vůz. Pořadatelé kladou důraz na výběr těch nejlepších úprav a nejvzácnějších exemplářů, takže na Ultrace uvidíte jen skutečnou elitu. Jen pro představu, minulé ročníky si nenechalo ujít tisíce nadšenců, kteří museli kvůli účasti urazit velké vzdálenosti a pro letošní meet (29.6.-30.6.) v polské Vratislavi, byly lístky vyprodány během 24 hodin. Pořadatelé kladou důraz na kvalitu a díky tomu se Ultrace stal jednou z nejprestižnějších automobilových událostí na světě. Díky tomu ji podporují i přední světové značky, což jen umocňuje její význam.

Beskidzka Integracja

A v Polsku ještě zůstaneme. Milujete auta a nádherné prostředí? Pak je pro vás Beskidzka Integracja jako stvořená! Tato akce se koná každoročně v polských Beskydech, konkrétně v hotelu Zloty Gron v Istebně. Na víkend se tak toto místo promění v Mekku pro všechny petrolheady. Organizátoři akce neustále zdokonalují program a letošní ročník slibuje být opět o level výš! Ať už jste fanouškem japonských, amerických nebo evropských aut, nudit se nebudete. Uložte si datum 9.-10. srpna, a vyrazte za auty do výšky až 700 metrů nad mořem.

AMTS

Plánujete dovolenou v Maďarsku? V tom případě si nenechte ujít AMTS v Budapešti v březnu 2025. Jedná se o tři dny nabité nekončícími programy, zábavou, rozhovory, a hlavně na ploše najdete více jak 1 000 skvěle upravených aut, rozdělených do jednotlivých kategorií, dle úprav.

Wörthersee

Pamatujete si na ty tisíce nadšených majitelů vozů Volkswagen, kteří se každoročně sjížděli k malebnému rakouskému jezeru Wörthersee v Rakousku? Sraz u Wörthersee vznikl v roce 1982, kdy i šéf Volkswagenu daroval městečku Reifnitz kamennou repliku Golfu GTI. Ta se stala turistickou atrakcí a kolem ní se začali sjíždět majitelé vozů VW. Popularita akce stoupala a v roce 2006 se Volkswagen stal dokonce oficiálním sponzorem. Sraz GTI, který původně začínal s pouhou stovkou účastníků, se v posledních letech rozrostl na masivní akci s účastí přes 100 000 lidí (již ne pouze s koncernovými auty VW). A to už bylo pro malé městečko Maria Wörth zkrátka moc. Pálení gum, pouliční závody a nekonečné party začaly místní policii přerůstat přes hlavu. Navíc se přidaly obavy o dopad na ekologii. Starosta Markus Perdacher proto rázně stopnul další ročník. Starosta sice nezavrhl myšlenku menšího setkání v budoucnu, ale pro rok 2023 byla akce definitivně zrušena. Avšak originální GTI Treffen nekončí, pro rok 2024 se akce přesunula do Volkswagen Arény ve Wolfsburgu.

XS CARNIGHT “Palms and Respect“

Legendární německý autosraz, který se v minulosti konal v Německu, se letos přesouvá do chorvatského Umagu. Představte si to – opalujete se na pláži, v ruce drink a kolem vás jsou vystavená úchvatná auta, jedno krásnější než druhé. To je přesně to, co na vás čeká v Umagu! Přísní němečtí policajti už měli dost upravených aut, a tak se organizátoři srazu rozhodli pro radikální změnu. Místo německých silnic se tak auta setkají na pobřeží Jadranu a vy si to budete moci vychutnat v pohodlí plážového lehátka. Neváhejte a vyrazte za touto jedinečnou podívanou. Spojte si dovolenou u moře s úchvatnou automobilovou show. 4. května na vás čeká nezapomenutelný zážitek!

Zdroj info: Tuning Blog, Auto.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články