PRÁCE 🧰

Výsledky testů letních pneumatik 235/55 R19 2024 od magazínu Autobild

24. 4. 2024 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Testy pneumatik Testy pneu dle rozměru Rádce motoristy

Poptávka po pneumatikách 235/55 R19 v průběhu času rychle stoupá. Jednotlivé modely pneu různých výrobců se však citelně liší, což mimo jiné potvrdily také výsledky testů pro rok 2024 od magazínu Autobild.

Test letních pneumatik 235/55 R19 2024 od Autobild

Češi podobně jako jiné národy po celém světě dlouhodobě milují SUV. V posledních letech citelně vzrostla jejich výroba, což se odrazilo i na trhu s pneumatikami. Roste mimo jiné zájem o pneu 235/55 R19. Řidiči mají možnost výběru mezi několika desítkami značek a konkrétních modelů.

Na první pohled však není jednoduché poznat, který model je pro motoristu při zvážení všech aspektů ten nejvhodnější. I od toho jsou tu nezávislé testy, které jednotlivé pneu vzájemně porovnávají a přiřazují jim potřebné hodnocení. Před počátkem letošní letní sezóny výsledky testů v případě letních pneumatik 235/55 R19 představil i magazín Autobild.

Dosažené výsledky se mezi modely citelně lišily

Hodnotitelé do testu zapojily celkem 11 populárních modelů pneumatik 235/55 R19, které jsou ideální pro řadu SUV vozidel na tuzemském trhu. Postavily se proti sobě značky prémiové, střední i ekonomické. Výsledky testů letních pneu 235/55 R19 od magazínu Autobild však jasně říkají, že vyšší cena není automaticky zárukou lepších jízdních vlastností.

Do testů od magazínu Autobild se konkrétně zapojily tyto modely pneumatik: Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6, Michelin Pilot Sport 4 SUV, Bridgestone Potenza Sport, Kumho Ecsta PS71 SUV, Pirelli Scorpion, Hankook Ventus S1 evo 3 SUV, Toyo Proxes Sport 2, SUV Giti GitiSport S2, Vredestein Ultrac Vorti+, SUV Maxxis Victra Sport VS5 a Ceat Sport Drive SUV.

Volba konečného vítěze nebyla pro hodnotitele jednoduchá. Naprostá dominance se totiž v tomto testu neodehrála. Po zvážení všech aspektů se do čela letošní tabulky letních pneu 235/55 R19 dostaly gumy Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6, které vykázaly nejlepší vlastnosti při jízdě na suché vozovce. Gumy při testech dobře pracovaly na štěrku a nebyly ani příliš hlučné. Mezi další plusy se řadí i přijatelný valivý odpor, a tedy následně mimo jiné i poměrně solidní spotřeba.

Na čtvrtém místě překvapivě skončily pneumatiky Kumho

Na druhém místě skončily gumy Michelin Pilot Sport 4 SUV. Experti k těmto pneumatikám uvedli, že se jedná o přesvědčivou prémiovou pneumatiku s vysokou výkonností a krátkou brzdnou dráhou na mokré i suché vozovce. Velmi dobrého hodnocení dosáhl i model Bridgestone Potenza Sport, který nabízí přesvědčivé terénní vlastnosti. Nevýhodou těchto pneumatik ze světoznámého koncernu je nepříliš ideální valivý odpor, který negativně dopadá na spotřebu paliva i zvýšené emise skleníkových plynů.

Poměrně překvapivě dobrého výsledku dosáhla často opomíjená značka Kumho. Konkrétně se jednalo o model Kumho Ecsta PS71 SUV, který se v konkurenci prvotřídních modelů umístil na velmi solidním čtvrtém místě. V konečném hodnocení testu od magazínu Autobild pro rok 2024 stojí, že se jedná o velmi dobré pneumatiky za nízkou cenou. Nabízí dobré jízdní vlastnosti v terénu, velmi dobrou trakci na písku a krátkou brzdnou dráhu.

V rámci testu letních pneumatik 235/55 R19 od magazínu Autobild pro rok 2024 je rovněž třeba zmínit i propadáky. Nejhoršího výsledku dosáhl model Ceat Sport Drive SUV, který v rámci České republiky není příliš známý. Pneumatiky propadly téměř ve všech zkoumaných parametrech s výjimkou přijatelného valivého odporu nebo solidní terénních vlastností.

Výsledky testů letních pneumatik 235/55 R19 2024 od magazínu Autobild
UmístěníNázev pneumatik
1.Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6
2.Michelin Pilot Sport 4 SUV
3.Bridgestone Potenza Sport
4.Kumho Ecsta PS71 SUV
5.Pirelli Scorpion
6.Hankook Ventus S1 evo 3 SUV
7.Toyo Proxes Sport 2
8.SUV Giti GitiSport S2
9.Vredestein Ultrac Vorti+
10.SUV Maxxis Victra Sport VS5
11.Ceat Sport Drive SUV

Prémiové letní pneumatiky 235/55 R19 s dopravou zdarma

Zdroj info: tyrereviews.com.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články