PRÁCE 🧰

Ceny benzínu a nafty na Slovensku

5. 7. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cestování do zahraničí Levné cestování autem Cestování autem na Slovensko Cesta na Slovensko Paliva cestou na Slovensko

Zdražení pohonných hmot se nedotklo pouze Česka. Mírné zvýšení cen pociťují i naši okolní sousedé. Jak je to tedy s tankováním na Slovensku?

Ceny pohonných hmot na Slovensku

Shodou okolností jsme nedávno měli takový malý výjezd na Slovensko, kde jsme rovněž tankovali a mohli tak porovnat ceny paliv. Je pravda, že nemá smysl, až tolik přemýšlet nad tím, jestli natankujete na dálnici nebo v obci, protože ceny jsou víceméně podobné po celé zemi.

V průměru tak v aktuální době narazíte na ceny za benzín pohybující se okolo 1,78 euro a v případě nafty je to 1,8 euro. U některých čerpacích stanic je diesel levnější o pár desítek centů, jinak jsou ale částky za paliva velmi podobná. Při kurzovním lístku České národní banky je euro 24,70 korun ke dni 5.6. 2022. Za litr paliva tedy zaplatíte zhruba 44,46 korun.

Jak vidno, ceny phm na Slovensku jsou velmi podobné těm naším, a proto se například Moravanům nebo Slezanům nevyplatí vyrážet za levnější naftou či benzínem přes hranice. Pokud vyrážíte na Slovensko na dovolenou nebo případně na služební cestu, pak je vhodné natankovat ještě v Česku, neboť ceny paliv jsou opravdu podobné.

Ušetřit byste mohli jedině jízdou vlakem. Tímto dopravním prostředkem se ale nedostanete do všech koutů Slovenska a je nutné počítat s časovou náročností a nedostupností jistých turistických lokalit.

Náš tip: Buďte na svoji cestu na Slovensko připraveni se vším všudy a sjednejte si cestovní pojištění online. Pro to, abyste nemuseli zdlouhavě přebírat jednotlivé nabídky pojišťoven, můžete využít kalkulačky cestovního pojištění, která za vás vše obstará.

  Nejvýhodnější cestovní pojištění na Slovensko

Zdroj info: Autorský text.
Zdroj médií: Depositphotos.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články