PRÁCE 🧰

Které auto je nejlepší v roce 2024? Zjistěte vítěze ankety Auto roku!

9. 5. 2024 2 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Víte, které auto se stalo králem silnic pro rok 2024? Po napínavém souboji odborná porota vybrala vítěze ankety Auto roku 2024 v Evropě a České republice.

Auto roku 2024: Kdo se stal vítězem v Česku i v Evropě?

Jubilejní 61. ročník ankety Auto roku má svého vítěze! V rámci veletrhu Geneva International Motor Show se na první místo probojoval nový Renault Scenic E-Tech! S 329 hlasy poroty porazil silnou konkurenci a navázal tak na sedmou výhru značky Renault v této prestižní soutěži.

Souboj o prvenství byl ale napínavý. Druhé místo těsně uteklo elegantnímu BMW řady 5 (308 hlasů), následováno novým Peugeotem 3008 (197 hlasů). Za nimi se pak umístily modely Kia EV9 se 190 hlasy, Volvo EX30 se 168 hlasy, BYD Seal se 131 hlasy a Toyota C-HR se 127 hlasy. Zajímavostí je, že ze sedmi finalistů byly hned čtyři vozy čistě elektrické, včetně vítěze. Hybridní a plug-in hybridní verze nabízely i další tři finalisté.

Nová éra rodinných elektromobilů: Renault Scenic E-Tech útočí na trh!

Francouzská automobilka Renault představila revoluční Scenic E-Tech, který se díky svému dojezdu až 610 kilometrů na jedno nabití, stává silným konkurentem Tesly Model Y. Vítězství v prestižní anketě Auto roku 2024 mluví za vše. Renault trefil do černého – rekordní dojezd, velkorysý a pohodlný interiér a šetrnost k životnímu prostředí. A to není všechno! Nový panoramatický solární střešní otvor Solarbay a multimediální systém OpenR Link s integrovanou Google platformou posouvají zážitek z jízdy na další úroveň.

Auto roku 2024 v České republice

V napínavém finále ankety Auto roku 2024 v České republice porazil Mercedes-Benz třídy E silnou konkurenci a stal se vítězem! Odborná porota složená z 20 předních českých motoristických novinářů ocenila jeho inovativní technologie, komfortní interiér a vynikající poměr ceny a výkonu. Porota složená z 20 předních českých motoristických novinářů ho jasně preferovala, 9 z nich mu udělilo nejvyšší hodnocení.

Druhé místo obsadila pětka od BMW následovaná vozem Subaru Crosstrek, který se prosadil s pohonem všech kol. Do TOP 5 se dále probojovaly Kia EV9 a Hyundai Ioniq 6, čímž demonstrují rostoucí oblibu elektromobilů i u českých řidičů. Vítězství Mercedesu E-Klasse není náhodou. Nabízí luxusní interiér, nejmodernější technologie a komfortní jízdu, která uspokojí i ty nejnáročnější řidiče. A to vše za cenu, která odpovídá jeho kvalitám.

Češi si i nadále potrpí na kvalitní spalovací motory, a proto se Mercedes E-Klasse s benzínovým motorem stal jasným favoritem. Elektromobily se ale pomalu dostávají do popředí. Ať už preferujete komfortní limuzínu, praktické SUV nebo ekologičtější elektromobil, v anketě Auto roku 2024 si každý našel to své. Jisté je, že automobilový průmysl se neustále vyvíjí a do budoucna nás čeká ještě mnoho inovativních novinek.

Zdroj info: Autoklub České republiky.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články